Читај ми!

Прави слике од 50 мегапиксела!

Први паметни телефон на свету који прави фотографије од чак 50 мегапиксела зове се "Find 7". Долази из Кине, тачније из компаније "Oppo".

Нека се сви паметни телефони са суперкамерама склоне с пута! То важи и за чувени „Нокијин“ модел "Lumia 1020", са камером од 41 мегапиксела.

Нови „газда“ је у граду! Зове се "Find 7" и Кинез је.

Тачније долази из кинеске компаније "Oppo", управо је представљен и први је апарат ове врсте који ће моћи да прави фотографије од фантастичних 50 мегапиксела.

Биће пласиран на тржиште у две верзије – јефтинији "7а" стиже у априлу, док ће „напуцанији“ модел "Find 7" до купаца доћи тек у мају или јуну, заједно са "Quad HD" екраном.

Према писању страних стручних медија, "Find 7" користи "Sony IMX214 CMOS" сензор од 13 мегапиксела да би креирао фотографије од невероватних 50 мегапиксела.

Да би постигао тај задивљујући ефекат, телефон користи "Pure Image 2.0" технологију овог кинеског произвођача, која прави 10 узастопних снимака, а затим најбоља четири миксује у слику од 50 мегапиксела.

Слике које креира "Find 7" показују колико богати снимци које правите једним телефоном могу бити – можете их зумирати и видети све детаље на, рецимо, сребрном новчићу.

Исто важи и за снимке настале у спољашњим условима.

Што се видео-снимака тиче, "Find 7" може да прави 4K видео са 30 фрејмова (сличица) у секунди, као и успорени снимак до 100 fps.

"Oppo Find 7" ће бити једини смартфон са "Quad HD" (2560 x 1440) eкраном по цени од 599 долара.

Одликује га и 2,5 GHz "Qualcomm Snapdragon 801" процесор, 3 GB RAM меморије, 32 GB за складиштење и батерија 3.000 mAh.

Поменута слабија верзија "7а", 100 долара јефтинија, има екран 1920 x 1080 пиксела, 2,3 GHz "Snapdragon 800" процесор, 16 GB за складиштење, 2 GB RAM-a и 2.800 mAh батерију.

Оба модела имају Андроид 4.3 оперативни систем, "Gorilla glass" заштиту и меморија им се може проширити до 128 GB.

Људи из компаније "Oppo" истичу да, с обзиром на то да су "Nokia Lumia 1020" и "Apple iPhone 5s" дигли лествицу по питању камера на телефонима, једва чекају да виде како ће се ти производи носити са моћним "Find 7".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара