Читај ми!

Бољи на испиту уз андроид апликацију

Уз андроид апликације студентски живот може бити много једноставнији! Барем студентима Грађевинско-архитектонског факултета у Нишу, захваљујући труду асистента у настави Петра Пејића, који је направио апликацију за вежбе на предмету Нацртна геометрија.

Андроид апликације за мобилне телефоне су постале саставни део наших живота. Осим свакодневне употребе за друштвене мреже и вести, све чешће се користе и у високошколској настави код нас.

Нацртна геометрије више није баук. Барем не на Грађевинско-архитектонском факултету у Нишу.  Асистент у настави Петар Пејић направио је андроид апликацију за вежбе на овом предмету.

Каже да је инспирацију добио још када је он био студент.

„Касније када сам почео да држим вежбе видео сам из другог угла да студенти не могу некад да испрате то до краја како треба. Неки иду на приватне часове, плаћају да им други нацртају, тако да сам решио да то некако решим“, објаснио је Пејић.

Све вежбе подељене су у 13 области. У њима су задаци са поступком решевања. Студенти прве године грађевине Ивана Јовановић и Душан Јеротијевић кажу да им је ова апликација од велике користи.

„Андроид апликација за нацртну геометрију ми је пуно помогла, како у изради графичких радова, тако и у спремању испита касније. Ако не стигнем на часу да завршим онда код куће погледам преко апликације, где имамо све корак по корак“, испричала је студенткиња Ивана Јовановић.

Њен колега Душан Јеротијевић истиче да су групе у којима су се радило уз помоћ апликације биле успешније од оних у којима је приступ био класичан, где је настава извођена само на табли. 

Увођење модерних технолoгија подржавају и професори. Ове новине повећале су интересовање за Нацртну геометрију, један од најтежих предмета на факултету.

„Доста њих је изабрало тај предмет, скоро цела генерација иако је изборни. Задовољна сам јер су толико били креативани да сам и ја од њих много научила и то су хтели да поделе са својим колегама“, истакла је професорка Соња Красић.

Према речима професокре Пејић, ускоро ће ова апликација моћи бесплатно да се скине у „Гугл плеј продавници“, а биће урађена и модификована верзија за „Епл“ мобилне телефоне и уређаје.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара