Читај ми!

Хероји се буде крајем марта!

Чујте и почујте! Ускоро почиње алфа тест прве српске МОБА игре "Awakening of Heroes". Београдски тим "COFA Games" пуном паром скоро годину дана ради на развоју занимљиве, забавне и оригиналне игре.

Љупка бакица манипулатор, месар са алтер-егом математичара, секси оџачарка, пргави хипстер. Јесте да није баш уобичајено друштванце, али управо то је и чар нове игре која се већ скоро годину дана „крчка“ у кухињи малог и преданог "COFA Games" тима.

Бакица, месар, оџачарка и хипстер су само неки од сасвим „обичних“ становника необичног града, дизајнираног у интересантном „Теслапанк“ стилу и смештеног у двадесете године прошлог века. Комичан изглед и апсурдна прошлост само су фасада која скрива њихову праву нарав.

Годинама потискивана, њихова права природа се полако буди. Дошло је време да се све промени. Док се по први пут сусрећу са својим надљудским моћима, ови наизглед обични ликови постају хероји. Улице љупког града претварају се у арену у којој само најспособнији могу да осигурају бесмртност.

Овако би укратко могла да се опише позадина прве српске МОБА игре (Multiplayer Online Battle Arena) Awakening of Heroes, која се тренутно налази у прототип фази, а крајем месеца очекује се почетак алфа теста.

За њено креирање, заслужан је мали тим великих љубитеља видео игара из Београда, окупљених око имена "COFA Games". Захваљујући њима, сви који то буду желели имаће прилику да се улогују на Фејсбук, одаберу свог омиљеног хероја и да, организовани у тимове и у реалном времену, примене гејмерско искуство, стечено уз, сада већ култне МОБА игре, као што су LOL (League of Legends) и DOTA (Defence of the Ancients).

Ипак, из београдског тима поручују онима који немају претходно искуство да не брину, јер је једна од основних идеја да се љубитељи такозваних браузер игара приближе узбудљивом МОБА свету.

„Како расте потреба за онлајн играма које су динамичније, комплексније и узбудљивије од типичних Фејсбук жанрова, а које са друге стране неће бити презахтевне за играње, одлучили смо да, користећи напредне технологије, љубитељима игара понудимо средину“, објашњава Никола Митић, вођа "COFA Games" тима.

Упркос чињеници да подсећа на LOL, DOTA и друге угре из тог жанра, Awakening of Heroes нуди и значајне новине, које је издвајају из масе сличних игара.

„Издвојио бих њен хумористичан аспект и лакоћу играња која је чини прихватљивијом за ширу популацију играча који траже краће и динамичније партије“, истиче Никола.

Игра ће наравно бити бесплатна и моћи ће да се игра на било којем месту са интернет везом. Захваљујући играчком енџину "Unity 3D" биће компатибилна са различитим оперативним системима и уређајима.

Прва домаћа МОБА игра чврсто интегрисана са Фејсбуком, што ће јој уз издвојене и таблет верзије дати битну предност у односу на конкуренцију.

Не заборавите и да ће ускоро почети алфа тест, па свако ко то жели може и да се пријави на званичној интернет адреси. Нажалост, због великог интересовања, само ће део пријављених добити шансу да међу првима тестира моћне хероје.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се