Читај ми!

Одлучно „Да“ и у цркви

Дан након грађанске церемоније, принц Алберт Други и Шарлин Витсток прихватили једно друго „и у добру и у злу“ и на црквеном венчању. За око 35.000 становника Монака и бројне туристе венчање којем је присуствовало 4.300 званица било је права атракција.

За Алберта Другог и Шарлин Витсток свадбене „муке" нису се завршиле после изговарања првог судбоносног „Да". 

Принц и његова изабраница одлучно, јасно и гласно изговорили су „Да" пред бискупом Бернардом Барсијем и бројним званицама.

Млада је блистала у „арманијевој" венчаници сашивеној од 130 метара свиле украшене са 40.000 светлуцавих кристала. Видно мање узбуђена него на грађанском венчању уз понеки осмех, принцеза и принц разменили су бурме од 18-каратног злата и платине са потписом куће „Картије".

Око 800 гостију присуствовало је забави у палати, а још око 3.800 сватова забављало се патећи сваки покрет младенаца на великом екрану постављеном испред здања.

Грималдијеви су једна од најстаријих европских династија, која влада још од 1297. године, па је црквено венчање преносило 50 телевизијских канала.

Принц се потрудио да тродневно весеље буде догађај за памћење, за бројне угледне званице, 35.000 становника Монака и туристе, па су свечаности почеле рок концертом, а завршиле венчањем у цркви, балом и ватрометом.

Славље, ни прво ни друго, нису поквариле ни приче да је млада покушала да побегне уочи венчања.

Многи кажу да нова принцеза подсећа на Албертову мајку, трагично настрадалу холивудску звезду Грејс Кели.

Позвани су бројни гости, међу којима су шефови држава, представници краљевских породица и славне личности.

 

Пртошле ноћи је концерт у Монаку, поводом венчања одржао Жан-Мишел Жар, уз мноштво ласерских ефеката и ватромета.

Организатори проценили да је венчање коштало око 60 милиона долара.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије