Читај ми!

Преминула режисерка Еленор Копола, супруга Френсиса Форда Кополе

Америчка режисерка Еленор Копола, преминула је у 88. години, саопштили су чланови њене породице.

Како је саопштила породица режисерке, Еленор је преминула у свом дому у Рутерфорду у Калифорнији.

Копола је освојила признање Еми за хронику 238-дневне продукције Апокалипсе данас њеног супруга Френсиса Форда Кополе у документарцу Срце таме: Апокалипса филмског ствараоца.

Као креативни партнер супруга Френсиса, Еленор је почела је да снима свој документарац још филм током продукције његовог дугометражног филма о Вијетнамском рату.

Копола је касније написала и режирала филм, Париз може да чека, који је премијерно приказан на Међународном филмском фестивалу у Торонту 2016. Други филм, ансамбл драма Love Is Love Is Love уследио је 2020.

Рођена као Еленор Џеси Нил у Лос Анђелесу 4. маја 1936. године, одрасла је у Хантингтон Бичу пре него што је дипломирала примењени дизајн на УЦЛА. Упознала је свог мужа док је радила као помоћник уметничког директора на продукцији филма Роџера Кормана „Деменција 13“, која је деби Френсиса Форда Кополе у редитељским водама. Њих двоје су се венчали 1963. године, након што је Еленор открила да је трудна са њиховим првим дететом, Ђан-Карлом. Имали су још двоје деце, редитељку Софију и писца и продуцента Романа Кополу.

Иза Кополе су остали супруг Френсис, њихова деца Софија и Роман и троје унучади. Њихов најстарији син, Ђан-Карло, умро је 1986. у доби од 22 године од последица повреда у несрећи на глисеру.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара