Читај ми!

Меган Маркл је нарцис који контролише принца Харија, тврди биограф краљевске породице

Меган Маркл, војвоткиња од Сасекса, је нарцис који контролише и доминира над слабим принцем Харијем, тврди биограф чланова британске краљевске породице Сали Бидл Смит.

Меган Маркл је нарцис који контролише принца Харија, тврди биограф краљевске породице Меган Маркл је нарцис који контролише принца Харија, тврди биограф краљевске породице

У својој новој књизи Џорџ VI и Елизабетa: Брак који је спасио монархију, Бидл Смитова је упоредила Меган Маркл са Американком Волис Симпсон, због које је краљ Едвард VIII абдицирао 1936, јер краљевима није дозвољено да ступају у брак са разведеним женама.

Војвоткиња од Сасекса и Волис Симпсон су обе нарцисоидне, у браку са мужевима слабићима које привлаче доминантне жене, каже ауторка.

Сали Бидл Смит наводи да постоје јасне паралеле између Сасекса и војводе и војвоткиње од Виндзора, при чему су у обе везе владале „доминантне“ супруге. 

Представљајући своју нову биографску књигу о краљу Џорџу VI, брату војводе од Виндзора, и његовој супрузи, покојној краљици мајци, на Оксфордском књижевном фестивалу, Бидл Смит је рекла да је сукоб и удаљавање принчева Харија и Вилијама, сличан тешком односу краља Џорџа VI и његовог „заблуделог“ брата, преноси Телеграф.

„Постоје сличности. Војвода од Виндзора је учинио много штетних ствари“, наводи ауторка.

„Другачије је – Хари никада неће бити краљ – али мислим да постоје слична осећања издаје која су довела до тога да је Вилијам, посебно, био бесан на свог брата, и то са добрим разлогом.“

„Имали су тешко детињство, али је постојао период, као што је био случај и са Џорџом и Дејвидом, када су били веома блиски.“

„У сваком случају, појавила се једна Американка и променила динамику целе ствари.“

Бидл Смитова, који је иначе Американка, додаје и да:„У неким аспектима, Меган и војвоткиња од Виндзора имају сличне квалитете: веома нарцисоидне, веома контролишуће, веома доминантне. А ако читате писма војводе од Виндзора, можете видети колико је био слаб и колико му је била потребна доминантна жена, а чини се као да је Хари донекле исти.”

Додала је и да је војвода од Виндзора унео читаву пометњу у краљевску породицу због своје „опсесије“ Волис Симпсоновом, али је абдикација „избавила Британију од неодговорног краља“ и омогула да краља Едварда замени краљ познат по својој марљивости и пристојности.

Књига Бидл Смитове, Џорџ VI и Елизабета: Брак који је спасио монархију, прати биографију краља (када је био принц од Велса), Елизабете II и Дајане, принцезе од Велса.

Говорећи о истраживању које је спровела у краљевској архиви за писање најновије биографије, ауторка истиче да је вероватно прва особа која је од корице до корице прочитала дневнике краља Џорџа које је сачинио његов званични биограф педесетих година.

„Није да су ми у Архиву краљевске породице рекли да могу да узмем шта год пожелим, али сам добила скоро све што сам тражила“, рекла је Сали Бидл Симит.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво