Читај ми!

Обележена 22. годишњица смрти великана српског глумишта, Данила Бате Стојковића

У Врњачкој Бањи обележена је 22. годишњица смрти великана српског глумишта, Данила Бате Стојковића.

На скупу, у амфитеатру који носи његово име, говориле су колеге глумци и бројни пријатељи које је за живота и боравка у том туристичком месту стекао.

Био је чест и радо виђен гост, увек у августу, на Фестивалу филмског сценарија. Уносио је ведрину и на велико платно и на променаду.

„Већина памти Данила Бату Стојковића по улогама и по легендарним репликама, али Врњачка Бања га памти као оданог госта. У Бањи је гласила крилатица да када дође Бата, дошли су глумци, односно Бања је пуна глумаца", рекао је Иван Трифуновић, директор ТО Врњачка Бања.

Великан чија је појава испуњавалу Бању, за Врњчанине је и даље жив. И још га виде у соби која је пуна његових књига и личних ствари.

Ту је и једно од две стотине одела господина глумца, како га и данас зову пријатељи из Врњачке Бање.

„Каже Мира Бањац о Бати Стојковићу – Ко има свог сликара, ко има свог писца и има своју кафану, он је већ неко. Бата је приодадао својим београдским кафанама и ове наше бањске кафане, и од тада постоји та чврста веза и пријатељство, јер, Бата није желео у Бањи да буде глумац, желео је да буде пријатељ ", испричао је Никола Џамић, председник О.О. „Данило Бата Стојковић“.

Бати се Врњачка Бања одужила и манифестацијом „Дани Данила Бате Стојковића" – ове године биће 14. пут, од 10. до 13. августа.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво