Звезда серије „Игра лигње“ О Јен-су проглашен кривим за сексуално злостављање

Јужнокорејски глумац О Јен-су, који је светску славу стекао захваљујући улози у серији „Игра лигње“, проглашен је кривим за сексуално злостављање. Недолично понашање уметника пријавила је његова колегиница из позоришта наводећи да ју је насилно љубио и додиривао.

Суд у јужнокорејском граду Сонгнаму осудио је глумца О Јен-суа на осам месеци затвора, условно на две године, као и на 40 сати терапије у виду похађања програма против сексуалног насиља.

За сексуално узнемиравање које се десило 2017. године терети се по две тачке оптужнице. Када је излазио из зграде суда, 79-годишњи глумац који је током процеса негирао све оптужбе, најавио је жалбу на пресуду.

„Извинио сам се јер је (особа) рекла да неће правити галаму око свега, али то не значи да признајем оптужбе“, рекао је уметник раније. 

Оптужница је подигнута 2022. године, а тужиоци су тада тражили казну од годину дана затвора, наводе медији.

О Јен-су је јужнокорејски глумац, који је у првој сезони Нетфликсове хит серије Игра лигње (Squid Game) тумачио улогу учесника игре са бројем један. Улога му је донела Златног глобуса и бројна друга признања и похвале.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво