Читај ми!

Мистериозни изостанак принца Вилијама са меморијалне службе куму у Виндзору

Зашто је у последњем тренутку "из личних разлога", британски престолонаследник принц Вилијам одлучио да не присуствује меморијалној служби свом куму, покојном грчком краљу Константину у Виндзору, где је требало и да одржи говор.   

Меморијална служба покојном грчком краљу Константину, који је преминуо пре нешто више од годину дана, а која је јуче одржана у капели Светог Ђорђа у Виндзору, окупила је сам крем "рођачких" европских краљевских породица.

Осим свих припадника грчке краљевске породице, предвођене краљицом Ана Маријом и престолонаследником Павлосом, присуствовали су и шпански краљ Фелипе и краљица Летисија, те бивши краљ Хуан Карлос и краљица Софија, иначе Константинова сестра. Данце је представљала Ана Маријина сестра, принцеза Бенедикте, са сином и снахом. Многобројну британску краљевску породицу, у одсуству болесног краља Чарлса, предводили су краљица Камила, принцеза Ана и војвода од Јорка, а служби је присуствовао и престолонаследник Александар Карађорђевић са супругом.

Међутим, оно што је изазвало чуђење у јавности било је изненадно повлачење са тог догађаја принца Вилијама, коме је краљ Константин био крштени кум и са којим је имао блиске везе. Вилијам је требало и да одржи говор на меморијалној служби, али је из Кенсингтонске палате у последњем тренутку саопштено да принц од Велса "из личних разлога" неће моћи да присуствује. 

Вилијам се због тога извинио грчкој краљевској породици, а у британским медијима ова информација изазвала је велику пажњу и изненадила све познаваоце прилика у краљевској породици. 

Одбацују се спекулације да изостанак принца од Велса има везе са здравственим стањем његове супруге Кејт, која се код куће успешно опоравља од абдоминалне операције коју је имала у јануару и требало би да се врати краљевским дужностима после Ускрса. 

Такође се тврди да Вилијамово одсуство нема везе ни са изненадном смрћу још једног "придруженог" члана породице, Томаса Кингстона, супруга лејди Габријеле од Виндзора, који је у 45. години, како се наводи у медијима, "пронађен мртав на једној адреси у Глостерширу". Узроци смрти се испитују, али се тврди да није реч ни о каквим сумњивим околностима. 

Принц Вилијам иначе није присуствовао ни сахрани краља Константина прошле године у Атини, а породицу је тада представљала његова тетка, принцеза Ана.

 

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара