Читај ми!

У част Џорџа Мајкла – краљевска ковница направила колекционарски новчић

Краљевска ковница новца издала је колекционарски новчић са ликом легендарног поп певача Џорџа Мајкла. Новчић припада најновијој серији „Легенде музике“ Краљевске ковнице новца, која је до сада, на овај начин, одала почаст Дејвиду Боувију, групи "Квин" и сер Елтону Џону.

Британски певач и текстописац Џорџ Мајкл преминуо је на Божић 2016. године у 54. години у Лондону  У његову част направљени су новчићи у златној, сребрној, сребрно-црвено-црној боји.

На њима је приказан поп певач са авијатичарским наочарима за сунце и са минђушом у облику крста, које је носио 1987. године снимајући соло сингл „Faith“. На полеђини новчића урезан је рефрен из ове песме.

Новчић је дизајнирала вајарка Сандра Дејана, а у продаји ће се наћи за неколико дана.

„Од свог дебија са групом Wham до тога да постане један од најпродаванијих соло музичара свих времена, Џорџ Мајкл је глобална суперзвезда чији је рад инспирисао и утицао на генерације својом музиком и његовим јединственим стилом. Одушевљени смо што можемо да представимо свету званични британски новчић који слави живот и наслеђе Џорџа Мајкла“, рекла је Ребека Морган, директорка у Краљевској ковници.

недеља, 02. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије