Берлусконијеви наследници продају очеву вилу и траже пола милијарде евра

Петоро деце Силвија Берлусконија одлучило је да прода вилу „Чертозу“, резиденцију бившег италијанског премијера на Коста Смералди. Вест је пренео Фајненшел тајмс, који је објавио и тражену цену за некретнину: петсто милиона евра.

Вила „Чертоза“ у општини Олбија (североисточна Сардинија) је место где је лидер Форца Италије сваког лета био домаћин шефовима држава и влада из целог света, од Џорџа Буша до Владимира Путина. Међу могућим купцима су, како преносе медији, арапски и амерички милијардери и међународне хотелске групе.

Тајкун који је три пута био на челу италијанске владе преминуо је прошлог јуна у 87. години.

Петоро деце бившег премијера званично је одлучило да ово култно имање дâ на продају, поверивши маркетинг „Дилсу“ – миланском консултанту за некретнине. Иако извршни директор Ђузепе Амитрано није желео да коментарише продају виле, помињу се потенцијални купци из Емирата, Саудијске Арабије, Индије и САД.

„Дилс“ ће директно контактирати са заинтересованима, избегавајући јавно оглашавање, а очекује се да посете вили почну у фебруару.

Силвио Берлускони је купио „Чертозу“ крајем осамдесетих година и потпуно ју је реновирао. Имање се простире на 110 хектара, вила има 68 соба, директан излаз на Средоземно море, неколико базена, тениских терена, башту и амфитеатар.

У овом здању гости су били Џорџ В. Буш, Тони Блер, Хосе Луис Родригез Запатер, Мирек Тополанек…

Чини се да је одлука да се прода овај „драгуљ међу некретнинама“ углавном мотивисан потребом да се управља трошковима. Одржавање свих вила које је Берлускони имао, показало се прескупим, износи више од двадесет милиона евра.

Међутим, изгледа да су неке некретнине, као што су Вила Сан Мартино ад Аркоре и комплекс некретнина Вимерчате, предодређене да остану у породици.

Вила Сан Мартино, у којој почива пепео Силвија Берлусконија и осталих чланова породице, остаће место породичних окупљања по жељи покојног бившег премијера.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара