Алек Болдвин се изјаснио да није крив по новој оптужби за убиство из нехата

Холивудски глумац Алек Болдвин изјаснио се да није крив за убиство из нехата због смрти колегинице Халине Хачинс које се догодило током снимања вестерна "Рђа".

Госпођа Хачинс је убијена на сету снимања вестерна у близини Санта Феа у Новом Мексику, у октобру 2021. године.

Шездесетпетогодишњи глумац Алек Болдвин је током снимања филма Рђа вежбао пуцање из „колта .45“. Пиштољ је опалио – убијена је 42-годишња директорка фотографије Халина Хачинс и рањен редитељ Џоел Соуза. Болдвин од почетка пориче да је повукао ороз, тврди да је само повукао иглу пиштоља.

Глумцу Алеку Болдвину суд је дозволио да се брани са слободе без кауције, на основу споразума о признању кривице који је постигнутог у Првом окружном суду у Санта Феу. Прве оптужбе глумцу изречене су у јулу 2023. године, а касније су одбачене.

Нове оптужбе стигле су после форензичког вештачења у коме се наводи да је Болдвин морао да повуче окидач револвера који је користио на проби и да испали метак који је погодио Хачинсову у груди и убио је.

Налаз је био исти као и претходни ФБИ тест ватреног оружја.

Болдвин негира да је повукао окидач и тврди да није одговоран за смрт колегинице. Исти метак који је убио Хачинсову, ранио је редитеља филма Џоела Соузу, погодивши га у раме.

Одлуку да се подигне оптужница против глумца донела је порота у Новом Мексику, након што су специјални тужиоци Кари Морисеј и Џејсон Луис изнели нове форензичке доказе у прилог убиству из нехата.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара