Глен Клоуз: Вилијамс би остао са нама да је Кристофер Рив преживео

После недавне премијере документарца о Кристоферу Риву на Санденс фестивалу приватни снимци и интервјуи с глумцима који су га добро познавали покренули су сећања и на живот и трагични одлазак његовог вишедеценијског пријатеља славног глумца и комичара Робина Вилијамса.

Америчка глумица Глен Клоуз тврди да би глумац и комичар Робин Вилијамс још увек био жив да његов добар пријатељ и колега Кристофер Рив није преминуо 2004.

Рив је преминуо девет година после несреће на јахању 1995. када је остао непокретан.

У документарцу "Super/Man: The Christopher Reeve Story" чија је премијера била недавно на Санденс фестивалу, аутори су се бавили Ривовим животом, каријером и активизмом филмског Супермена пре и после несреће која га је парализовала од врата надоле, интересовањима, пријатељима, а посебно и дугогодишњим пријатељством с Робином Вилијамсом.

"Увек сам осећала да би Робин био жив да је Крис још увек овде", рекла је Клоуз у документарцу.

У филму који су режирали Ијан Бонот и Питер Етедги постоји и низ приватних снимака и нових интервјуа са Ривовом децом и глумцима који су га познавали.

Рив, који је прерано преминуо 2004. у својој 53. години, својеврсни је наратор филма, јер се користе његове речи које је снимио за две аудио верзије својих мемоара.

Једна од кључних тачака филма је пријатељство са Робином Вилијамсом, са којим је био на студијама на Џулијарду седамдесетих година прошлог века. Од тада су били нераздвојни пријатељи.

Вилијамс је на годишњицу Ривове несреће приређивао симболичну журку како би орасположио свог пријатеља, којег није напустио до самог краја.

Вилијамсова судбина такође је била трагична. Патио је од ДЛТ, деменције Левијевих тела, неизлечиве болести мозга која му је прво погрешно дијагностификована као Паркинсонова болест.

Многи пријатељи и колеге америчког комичара сећају се да је Вилијамса погоршање здравља довело до интензивне депресије. Кад је болест узела маха рекао је да више не зна "како да буде забаван".

Робин Вилијамс је, после борбе с том болешћу, починио самоубиство 2014. године.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара