Читај ми!

Вин Дизел оптужен за сексуално узнемиравање некадашње асистенткиње

Аста Јонасон, бивша лична асистенткиња америчког глумца Вина Дизела, поднела је тужбу против звезде „Паклених улица“, оптужујући га за сексуални напад током снимања петог наставка познате франшизе 2010. године.

У тужби Аста Јонасон тврди да је глумац покушао да је присили на сексуални однос, као и да је неколико сати после овог наводног напада добила отказ.

Адвокат глумца Вина Дизела (коме је право име Марк Синклер), рекао је да његов клијент „у потпуности пориче ове тврдње".

У тужби Јонасонове, која је поднета у Лос Анђелесу у четвртак, наводи се да се сексуални напад догодио у хотелу у Атланти током снимања филма Паклене улице 5.

Јонасонова, којој је један од здатака био да заштити Дизела од нежељених фотографија на догађајима, наводи да је од ње затражено да сачека у Дизеловом апартману док он забавља госте.

Према тужби, Аста Јонасон тврди да ју је Дизел након одласка гостију насилно зграбио за руке, повукао на кревет и покушао непримерене радње. Упркос томе што је успела да побегне, Дизел је наставио да је прогања. Додаје се да јој је глумац задигао хаљину и насилно покушао да јој скине доњи веш. Она је у страху вриснула и побегла у купатило, а Дизел је пао на под.

„Само неколико сати" након инцидента, у тужби се наводи да ју је контактирала глумчева сестра Саманта Винсент - која води његову продукцијску компанију "One Race Films" – и да је отпуштена.

Она такође тужи глумчеву сестру и његову продуцентску кућу.

„Било јој је јасно да је отпуштена јер више није корисна – Вин Дизел ју је искористио да испуни своје сексуалне жеље“, наводи се у тужби.
Додаје се: „Госпођа Јонасон се осећала беспомоћно, њено самопоуздање је нарушено, а преиспитивала је своје вештине и питала се да ли треба да заложи своје тело како би напредовала.“

Поред сексуалног злостављања, тужба укључује тврдње о родној дискриминацији, незаконитој одмазди, емоционалном болу и незаконитом отказу.

Брајан Фридман, адвокат Вина Дизела, рекао је у писаној изјави за Си-Ен-Ен да његов клијент „Категорички пориче ове тврдње у целости“.

„Ово је први пут да је ико чуо за овај догађај од пре 13 година који је изнела особа која је била запослена само девет дана.“

„Надамо се да ће њена храбра одлука да иступи помоћи у стварању трајних промена и оснажити друге жртве насиља“, рекла је адвокат Клер-Лиз Кутлеј која заступа Јонасонову.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара