Читај ми!

Брижит Макрон: Чекала сам десет година да деца одрасту како бих се удала за Емануела

У недавном интервјуу за „Пари мач“, Брижит Макрон је признала да је била јако потресена када је петнаестогодишњи Емануел пребачен у другу школу. Открила је и да је десет година чекала из страха да би животи њено троје деце били уништени да је озваничила своју везу са тинејџером њихових година.

Брижит Макрон: Чекала сам десет година да деца одрасту како бих се удала за Емануела Брижит Макрон: Чекала сам десет година да деца одрасту како бих се удала за Емануела

Француски председник је имао 15 година када се заљубио у своју удату наставницу драме Брижит Озијер, која је тада имала 40 година, у католичкој школи Провиданс у Амјену почетком деведесетих. Њена ћерка Лоронс била је другарица будућег француског председника.

Када је њихова романса изазвала скандал у провинцијском граду на северу Француске, Макронови родитељи, обоје лекари, пребацили су га у школу у Паризу.

„Глава ми је била у потпуном нереду“, рекла је госпођа Макрон, која сада има 70 година, за Пари мач (Paris Match) у ретком интервјуу о свом животу прве даме Француске од 2017.

„Сматрала сам да ће га та веза обогаљити. Емануел је морао да оде у Париз. Убеђивала сам себе да ће се сигурно заљубити у некога својих година. Али то се није догодило.”

„Нисам желела да пропустим живот“

Госпођа Макрон је престала да предаје драму у разреду у коме је упознала свог будућег мужа, али је наставила да предаје француски и латински језик.

„Једина препрека су била моја деца“, додала је. „Чекала сам да им не бих уништила животе. То је трајало десет година, како би стали на своје ноге. Можете само да замислите шта су све морали да слушају. Али нисам хтела да пропустим свој живот.“

„Нисам знала ни како би моји родитељи, који су били узор верности и доброг образовања, реаговали на наш брак.“

Мајка госпође Макрон, Симон Троњу, умрла је 1996. Отац Жан, успешан произвођач чоколаде, умро је две године раније.

Госпођа Макрон открива и да су се њена старија браћа и сестре шалили на рачун оговарања. Развела се од свог отуђеног супруга Андре-Луја Озијера, банкара, 2006. и удала за Емануела Макрона годину дана касније, у време када је био млади државни службеник.

Њен син сада има 48 година – три године више од њеног другог мужа, а ћерке имају 46 и 39 година. Господин Озијер је умро 2019. године, а да никада није дао интервју.

„Увек сам му се дивила“

У интервјуу за Пари мач, прва дама Француске је причала и о свом мужу.

„Нема дана а да ме нечим не изненади“, навела је Брижит Макрон. „Никада нисам упознала некога са таквим памћењем… Такав интелектуални капацитет. Имала сам много сјајних ученика, али ниједан није имао његове способности. Увек сам му се дивила.“

Емануел и Брижит воде миран живот. Она припрема председнику доручак, а понекад и вечеру када се врати с посла око 22 и 23 часова. Ради на образовању одраслих у добротворне сврхе и научила је да издржи критике, пре свега оне које се односе на одабир гардеробе у одређеним приликама.

Говорећи о сусретима са страним лидерима, Брижит Макрон је у интервјуу посебно похвалила краља Чарлса и Камилу које је француски председнички пар угостио током државне посете у септембру.

„Када је дошао краљевски пар, била сам јако забринута. Али од њиховог доласка код Тријумфалне капије, када је Камила изашла из аутомобила и пољубила ме, све је кренуло спонтано. Веома су углађен, веома култивисан, веома забаван пар. Оно што их најбоље описује је њихова деликатност.”

Коментаришући друге светске лидере, она је рекла да је Меланија Трамп, која је са мужем била у посети Француској 2017. године, била „веома слатка“.

„Али она чврсто држи свог мужа. Када за вечером куцне у свој сат, њен муж схвата да је време да устане и оде. Он је слуша. Она је веома јака личност.”

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије