Читај ми!

Вучић: Лаушевић оставио импресиван траг на нашој филмској и позоришној сцени

Председник Србије Александар Вучић упутио је саучешће поводом смрти истакнутог уметника Жарка Лаушевића и истакао да је његов јединствени таленат оставио импресиван траг на нашој филмској и позоришној сцени.

„Са тугом сам примио вест о смрти Жарка Лаушевића, уметника чији су јединствени таленат и страст према глуми оставили импресиван траг на нашој филмској и позоришној сцени. Са подједнако фасцинантном лакоћом великог глумачког барда, играо је Жарко властелине, кнезове и краљеве, али и људе са сивих маргина друштва, дајући свима аутентичан печат по којем ће остати упамћен“, навео је Александар Вучић.

Приметио је да је Лаушевићу најтежу улогу доделио сам живот и да је тешко бреме судбине Лаушевић преточио у књиге у којима је, као и на сцени, до краја искрене емоције без задршке поделио са публиком.

„Изражавам дубоко саучешће породици, пријатељима, колегама и поштоваоцима његовог дела. Све прође, сећање никада. Нека почива у миру“, наводи се у саучешћу председника Вучића.

Ана Брнабић: Раскошни таленат Лаушевића ће заувек остати уписан у историју наше културе

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић упутила је телеграм саучешћа поводом смрти Жарка Лаушевића.

„Са великом тугом сам примила вест о прераном одласку великог имена савременог домаћег глумишта и кинематографије Жарка Лаушевића. Његов раскошни таленат, искуство и харизма, велике глумачке улоге и богата филмска и телевизијска каријера заувек ће остати уписани у историју нашег народа и културе. Упркос трагедији која га је обележила и о којој је искрено писао у својим књигама, Жарка ћемо памтити, пре свега, по бројним великим улогама које је маестрално одиграо. У име Владе Републике Србије и у своје лично име изражавам саучешће породици Лаушевић, пријатељима и колегама“, навела је премијерка Брнабић.

Гојковић: Велики губитак

Министарка културе Маја Гојковић упутила је саучешће поводом смрти Жарка Лаушевића, истакавши да његов одлазак представља велики губитак за нашу кинематографију и читаву културну сцену.

Гојковићева је оценила да је Лаушевић „током богате каријере, својим остварењима оставио неизбрисив траг у позоришту, на филму и телевизији“.

„Остаће упамћен као један од најталентованијих глумаца на просторима бивше Југославије, који је са лакоћом освајао срца позоришне и филмске публике, што га чини једним од најбољих глумаца на овим просторима свих времена“, подсетила је Гојковићева.

Ивица Дачић: Последњи поздрав пријатељу и брату

Министар спољних послова Ивица Дачић се на налогу на Инстаграму опростио од преминулог глумца.

„Последњи поздрав пријатељу и брату. Са великом тугом сећам се дана када сам му уручио пасош Србије у нашој мисији у Њујорку", написао је Дачић.

На фотографији уз коју иде порука види се како се рукују насмејани Лаушевић и Дачић, у простоји са српском тробојком у позадини.

Телеграм саучешћа Милорада Додика

Председник Републике Српске Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа Југословенском драмском позоришту и породици поводом смрти глумца Жарка Лаушевића и истакао да ће његов таленат и глумачко умеће остати трајна инспирација младим генерацијама глумаца и поклоника филмске уметности.

Додик је нагласио да је Жарко Лаушевић својим улогама у бројним филмовима и серијама дао огроман печат као врстан глумац и оставио неизбрисив траг у југословенском и српском глумишту.

„Са жаљењем сам примио тужну вест о смрти великог глумца Жарка Лаушевића. Његово име заувек ће остати записано међу именима највећих српских глумаца", навео је Додик у телеграму саучешћа који је упутио у име грађана Републике Српске и у лично име.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара