Читај ми!

Папа Фрања наљутио Италијане и Аргентинце због Марадоне

Неочекивана изјава папе Фрање у вези свог аргентинског сународника, фудбалера Дијега Марадоне, изненадила је Италијане и изазвале велика негодовања и у Аргентини, земљи папиног порекла.

Папа Фрања наљутио Италијане и Аргентинце због Марадоне Папа Фрања наљутио Италијане и Аргентинце због Марадоне

У интервјуу за италијански јавни сервис РАИ 1, папа Фрања је још једном потврдио да је велики обожавалац фудбала. На питање новинара Марка Кјоћија, ко је бољи, Меси или Марадона, папа је одговорио: „Додао бих и тећег, а то је Пеле. Каријеру њих тројице сам пратио. Сва тројица су сјајни, сваки на свој начин. Меси је сада стварно одличан.“

Затим се подсетио свог сусрета са Дијегом Марадоном и осврнуо се на његов живот.

„Марадона је као човек пропао, јадничак, посрнуо је потпуто, а људи око њега му нису помогли“, додао је.

„Дошао је код мене прве године када сам постао папа. Грозно је окончао живот. Чудно, многи спортисти заврше тако ружно, посебно боксери. Чудно је то.“

Папа је пре свега похвалио Пелеа као пријатну и љубазну особу.

„Између ове тројице, Пеле је највећи господин. Он је био човек великог срца. Причао сам са њим једном на путу за Буенос Ајрес, заиста велики човек“, истако је папа Фрања.

Прошло је неколико дана од када је Лео Меси, аргентинска суперзвезда освојио осму Златну лопту у каријери. Невероватан успех који га сврстава међу најбоље фубалере свих времена. У Катару је са својом рапрезентацијом освојио треће Светско првенство у историји те земље. Златну лопту му је уручио председник Интер Мајамија, Дејвид Бекам.

Још пре пар година, прво 2019. а затим и 2021. папа је говорио о Марадони и Месију не упоређујући их.„На терену Дијего је био прави песник, подарио нам је пуно радости, али је био врло осетљив човек. Меси је легенда и када игра фудбал ради оно што жели, али није Бог".

Папа је такође изјавио да се сећа Светског првентства из 1986. године када је Аргентина победила управо захваљујући Марадони.

„Био сам у Франкфурту, и било ми је јако тешко у том тренутку. Нисам могао да гледам утакмицу и тек сам дан касније сазнао да је Аргентина победила Немачку. Сећам се тог првенства као једне врсте победе усамљености, јер нисам имао никога са ким бих могао да поделим ту радост“, подсетио се папа Фрања.

На друштвеним мрежама пљуште критике на рачун папе Фрање кога многи оцењују као особу без емпатије, хладну и дистанцирану, човека који не воли животиње и који не сме да говори на овај начин, с обзиром на то на којој позици се налази.

Већина Италијана се противи чињеници да се он усудио да „суди о Марадони као човеку" користећи изразе попут: пропао и јадничак.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво