Читај ми!

Тамара Вучић гошћа прве даме Кине

Супруга председника Србије Тамара Вучић била је у Пекингу гошћа прве даме Народне Републике Кине Пенг Лијуен, у оквиру програма који је супруга кинеског председника приредила за супруге лидера, учесника Трећег форума за међународну сарадњу „Појас и пут“.

У срдачном разговору, супруге двојице председника евоцирале су сусрет из 2018. када је прва дама Народне Републике Кине приредила посебан дочек у државној резиденцији Дијаојутаи за супругу председника Србије.

Заједно са Пенг и супругама других лидера, Тамара Вучић је посетила Музеј нематеријалне културне баштине са збирком уметнина и рукотворина који чине део наслеђа древног Пута свиле.

Гошћама из далека приређен је и колаж сачињен од традиционалне кинеске опере, инструменталне изведбе на кинеској харфи (гућину) и хорској песми деце припадника етничке мањине са југа Кине.

Међу супругама највиших лидера које су својим присуством допринеле заједничком обележавању јубилеја иницијативе „Појас и пут“ у оквиру Форума, биле су супруге премијера Мађарске, председникa Индонезије, Лаоса, Кеније, Вијетнама, Шри Ланке, Узбекистана, Туркменистана и друге.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво