Ексклузивно за РТС

Шарлота Ремплинг: Нисам у позоришту и филму да бих била део забаве

Десети Шекспир фестивал се затвара вечерас у Српском народном позоришту представом „Шекспир – Бах“. Тим поводом су у Нови Сад стигле редитељка и композиторка Соња Видер Атертон и позната глумица Шарлота Ремплинг, која је говорила ексклузивно за РТС.

Узбуркао се мирни Нови Сад, јер стигла је Шарлота Ремплинг. Радила је са Лукином Висконтијем, Лилијаном Кавани, Вудијем Аленом, Франсоа Озоном, са уметницима који су оставили снажан печат на светску кинематографију. Сада ужива у позоришту Питера Брука у оквиру којег је са челисткињом и редитељком Соњом Видер Атертон успоставила поетски дијалог између Шекспирових сонета и Бахових свита.

„Увек се трудимо да донесемо есенцију речи, осећања, сензација, правећи своју поезију уз туђе стихове, овога пута Шекспирове сонете. Веза између Шекспира и Баха смо Соња и ја, јер смо желеле да будемо заједно, да истражујемо заједно, да путујемо заједно с овом представом“, наводи Шарлота Ремплинг.

Домаћин познате глумице, редитељ, оснивач и директор Шекспир фестивала Никита Миливојевић, каже да бољи завршетак јубиларног фестивала није могао ни да сања.

Шарлота Ремплинг у позоришту јесте својеврсна ексклузива, јер, како сама признаје, то што није школована глумица није била добра препорука за театар. Камера ју је више привлачила.

„Људи вас, ако имате срећу, одаберу. То се догодило са мном још на почетку када нисам ни размишљала о глуми. Тада вас емоције воде, жеља да будете део одређене приче, начина на који ће она да буде испричана, део редитељеве визије и онда ви постајете његова фантазија, његово промишљање које ја доносим на сцену. Нисам у филму и позоришту да бих била део забаве већ, можда, да донесем нешто другачије или да поделим нешто посебно“, наглашава позната глумица.

Шарлоту Ремплинг гледаћемо у наставку филма Дина Денија Вилнева. Давних дана ју је књига очарала, затим је требало да ради филм са Ходоровским и да игра Џесику, али није се дало, до Денија Вилнева и понуде да игра часну мајку. Духовито примећује да је право време за то.

Вечерас, Шарлота Ремплинг ипак не на филмском платну већ на позоришној сцени.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије