Бенксијев идентитет би могао да буде откривен због судског процеса

Због тужбе која је због клевете поднета против Бенксија, идентитет уличног уметника могао би да буде разоткривен. Британски уметник годинама се успешно скривао и на тај начин додатно интригирао светску јавност.

Упркос томе што постоје бројне теорије о идентитету загонетног уметника који прави невероватне графите и наводно смо чули и његов „прави глас“, чврст доказ о томе ко је Бенкси до сада није био доступан.

Будући да је Бенксијев идентитет мистерија, неки би могли да буду жртве преваре и да помисле да су одређена уметничка дела његова када то нису.

Бенкси се раније појављивао на видео-снимцима, али, из очигледних разлога, никада тако да би могао да буде препознат након тога.

Међутим, сада би током судског спора Бенксијев идентитет могао да буде откривен свету. Богати предузетник Ендрју Галагер због клевете покреће тужбу против Бенксијеве компаније „Пест контрол“ (Pest Control Ltd), која је основана да би управљала продајом дела овог мистериозног уметника.

Галагер такође тужи 49-годишњег Робина Ганингама, за којег се често спекулише да је Бенкси.

Адвокат предузетника Алан Вуд рекао је да ће детаљи о случају остати „поверљиви“, барем „док Бенкси или 'Пест контрол' не поднесу потврду о услузи“.

Ако све буде стигло до суднице, онда би Галагер могао да затражи да се Бенкси појави на суду, што значи да би особа која стоји иза уметничких дела, због потребе поступка, морала да се појави и идентификује.

субота, 15. јун 2024.
14° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије