Читај ми!

Радилица на терену са шампионским срцем, Алекса Аврамовић о сребру и репрезентацији: И кад си уморан, заправо ниси

„Понашам се као што се понашам читавог живота. То сам ја и нећу се мењати“, искрен је био у „Шареници“ кошаркаш Алекса Аврамовић о својој харизми и понашању на терену, због чега је постао миљеник нације.

Признаје и да је потпуно другачији осећај када се игра за репрезентацију: „Добије се нека надреална енергија. И кад си уморан, заправо ниси, и тераш даље. Играш док се утакмица не заврши. Свима нам је било тако.“

Због заједништва у репрезентацији истиче да је поносан што је био део таквог тима.

Стварно смо гинули једни за друге. Овај наш успех дао је једну посебну драж свему и како нас је све ово зближило. Знали смо шта радимо. Потиснули смо тај его који свако од нас има у себи. Играли смо за репрезентацију и следили смо оно што је селектор тражио од нас“, рекао је Аврамовић.

Као и увек скроман, описао је себе као радилицу на терену.

Имали смо три носиоца игре – Јовића, Милутинова и Богдановића. Они су дуги низ година у репрезентацији и имају искуство играња на великим такмичењима. Многима од нас је ово било прво или друго такмичење. Ми смо били радилице на терену“, додао је српски репрезентативац.

Честитке Немцима, дочек у Београду врхунац каријере

Ни за чим не жали јер је свестан успеха који је цео тим направио.

Пре утакмице кад смо причали били смо свесни успеха и како смо отишли на Светско првенство. Немачка је сјајна екипа и заслужено су освојили злато. И они су показали како се боре за своју земљу, одиграли су без иједног пораза. Потпуно заслужено. Борили смо се, и то је то“, истакао је Аврамовић.

Дочек у Београду му је, како каже, врхунац каријере: „То су ствари за које се живи. Потрудићемо се да таквих дочека буде више.“

Иако је рекао да је играње за репрезентацију нешто сасвим другачије, Алекса каже да се ништа неће променити ни у наредној сезони док буде играо за Партизан.

Исти сам играч. Ништа се ту није променило. Очекивања су велика и само по себи играње за Партизан доноси одређену врсту притиска. Почаствован си што представљаш српски клуб, један од најбољих клубова у Европи и најбољег тренера у европској клупској историји, и то пред сјајним навијачима. То је велики изазов у ком желиш да даш свој максимум“, закључио је Аврамовић.

субота, 09. децембар 2023.
5° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу