Читај ми!

Белгијска престолонаследница постала потпоручник 

Белгијска престолонаследница Елизабета завршила је трогодишњу војну обуку на Краљевској војној академији у Бриселу и положила официрску заклетву. 

Заклињем се на верност краљу, послушност Уставу и законима белгијског народа.

Овим је речима, изговореним на сва три официјелна језика земље – холандском, француском и немачком – најстарија ћерка краља Филипа, принцеза Елизабета, положила официрску заклетву и добила чин потпоручника белгијске војске.

Тиме је завршена њена обавезна трогодишња војна обука на Краљевској војној академији у Бриселу, коју је започела у септембру 2020, а коју традиционално пролазе сви престолонаследници.

Војвоткиња од Брабанта, која ће ускоро напунити 22 године, истовремено студира и историју и политику на Линколн колеџу Универзитета у Оксфорду.

На војној академији јој је један од колега био и њен млађи брат Габријел, који је сада на другој години. Елизабета је прву годину похађала заједно са осталим студентима, а последње две углавном током викенда и летњих кампова, због обавеза на другом факултету. 

Краљевски двор је извештавао редовно о томе, објављујући фотографије будуће краљице у маскирној униформи.

Полагању официрске заклетве присуствовала је цела породица. Осим Елизабете и Габријела, краљ Филип и краљица Матилда имају и ћерку Елеонору и сина Емануела.

недеља, 10. децембар 2023.
-1° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу