Читај ми!

Принцеза са сабљом – Леонор од Шпаније на церемонији доделе сабље у свечаној кадетској униформи  

Шпанска престолонаследница принцеза Леонор, која се налази на трогодишњој војној обуци, присуствовала је церемонији доделе сабље. Погледајте прве фотографије лепе будуће краљице у свечаној кадетској униформи.  

Уз више од 600 кадета, полазника војне академије у Сарагоси, и принцеза Леонор од Астурије присуствовала је церемонији доделе сабље.

У свечаним кадетским униформама студенти друге године уручују сабље новим колегама у знак пријатељства и пажње, чиме новопридошлице стичу обавезу да поштују идеале части, храбрости и лојалности Кадетског декалога.

Будућа шпанска краљица дисциплиновано је марширала у строју са црвеном беретком на глави и косом покупљеном у пунђу, а била је изузетно насмејана и радосна када је добила сабљу после првих месец дана војне обуке.

Шпанска престолонаследница похађа академију према специјалном убрзаном програму, који ће јој омогућити да током трогодишње обуке савлада знања свих родова војске.

Октобар ће за њу бити посебно значајан, јер је почетком месеца чека церемонија полагања заклетве пред заставом, тзв. „хура де бандера", а 31. и званично постаје пунолетна. Краљевски двор још није објавио како ће се прославити 18. рођендан будуће краљице.

Принцезини родитељи синоћ су присуствовали свечаном отварању сезоне у Краљевском театру у Мадриду.

И краљ Фелипе и краљица Летисија били су посебно елегантни и у тону док су гледали оперу Медеја Луиђија Керубинија, под диригентском палицом Ајвора Болтона. 

Летисија је одабрала бајковиту црну хаљину од тафта са шифоном уз секси сандале Манола Бланика.

Традиционално најелегантији припадник европских краљевских породица, Фелипе није заостао за својом супругом у савршено укројеном црном оделу са дворедним копчањем и златном краватом.

Опера Медеја многима је остала у сећању и по маестралним интерпретацијама Марије Калас. У години у којој се обележава стогодишњица рођења оперске диве, Краљевски театар је ову представу поставио у њену част.

среда, 06. децембар 2023.
3° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара