Читај ми!

Шинејд О’Конор преминула у 57. години

Ирска певачица Шинејд О’Конор умрла је у 57. години. Остаће упамћена по светском хиту "Nothing Compares 2 U".

Цењена музичка уметница из Даблина објавила је 10 студијских албума, док је њена песма Nothing Compares 2 U, 1990. године, проглашена светским синглом број један по Билбордовом рангирању.

О’Коноровој је раније ове године уручена награда за класичан ирски албум на манифестацији "RTÉ Choice Music Awards".

Певачица је пре две године најавила повлачење са музичке сцене

„Најављујем своје пензионисање. Нема више турнеја и рада у издавачкој кући. Остарила сам и уморна сам. Време је да се зауставим, до сада сам давала све од себе у послу“, написала је тада Шинејд на Твитеру.

О'Конорова, рођена у Даблину 8. децембра 1966, добила је име по Шинејд де Валера, супрузи ирског председника Еамона де Валере. Шинејд је била треће од петоро деце, а најпознатија је јавности по легендарној нумери Nothing Compares 2 U, коју је 1984. године написао музичар Принс.

Иако је наставила да наступа под именом Шинејд О’Конор, певачица је 2018. прешла у ислам и променила име у Шухада Садакат. Године 2021. објавила је мемоаре Сећања, док је прошле године филм о њеном животу режирала Кетрин Фергусон.

Биполарни поремећај дијагностикован јој је пре петнаестак година, а у интервјуима је говорила и о другим менталним проблемима, посебно о анскиозности и самоубилачким мислима, а 2012. године је отказала турнеју због нервног слома.

Певачица се удавала четири пута и имала је четворо деце. Њен син, Шејн, преминуо је прошле године изненада у 18. години.

У јулу 2009. године, Шинејд је одржала концерт у Београду.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара