Читај ми!

Шармантни коментар норвешког краља после пада током посете Данској

Норвешки краљ и краљица у дводневној су посети Данској, током које је краљ Харалд имао малу незгоду, спотакавши се на степеницама, коју је духовито прокоментарисао.

Норвешки краљ Харалд и краљица Соња стигли су краљевском јахтом у Копенхаген, у дуго најављивану посету својим рођацима у Данској, краљици Маргрете, најдуже владајућем монарху Европе, која је прошле године прославила златни јубилеј, 50 година на трону.

Пењући се уз степенице да се поздрави са Маргрете, 86-годишњи краљ Харалд, који у последње време користи штаке да би лакше ходао, спотакао се и посрнуо на колена, али се уз осмех брзо придигао и срдачно изљубио са домаћицом.

Малу незгоду је, како медији преносе, шармантно прокоментарисао речима да је краљици желео да искаже дивљење тако што ће пасти пред њене ноге.

Маргрете је такође духовито одговорила: „Докле год не очекујеш од мене да одговорим на исти начин!“

Краљица Маргрете, која је у последње време проредила обавезе, због опоравка од компликоване операције кичме коју је недавно имала, такође користи штап приликом ходања, па степеништа древних краљевских палата представљају прави мали изазов, поготово ако сте приморани да се појавите у дугој балској хаљини.

То је ипак није спречило да заблиста на свечаном банкету, одржаном синоћ у палати Амалијенборг у част драгих гостију, у црвенобелој хаљини и са својом чувеном бисерном тијаром.

Краљица Соња је за ову прилику одабрала дречаву жутозелену хаљину, коју је укомбиновала са импресивним норвешким краљевским смарагдима. 

Харалд и Соња су у браку већ 55 година, а њихова филмска љубавна прича, која је победила све предрасуде, наћи ће се ускоро и на телевизији, као играна серија. Њиховом браку се, наиме, успротивио Харалдов отац, краљ Олав, јер Соња није имала „плаве крви”, али Харалд није одустао од своје љубави ни по цену да се одрекне круне и монархију доведе у питање.

Током данашњег дана две краљевске јахте, и норвешка и данска, бораве у Архусу, а 83-годишњу Маргрете ће у краљевским дужностима одменити престолонаследник Фредерик и његова супруга Мери.

субота, 15. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије