Читај ми!

Шведска краљевска породица у народним ношњама за најсвечанији дан

Швеђани су ових дана прославили национални празник и 500 година самосталности. Краљевска породица је, обучена у народну ношњу, отворила грађанима врата свог дома. 

Живописна традиционална шведска ношња у националној плаво-жутој комбинацији боја лепо је пристајала свим припадницама шведске краљевске породице, од краљице Силвије, престолонаследнице Викторије и њене млађе сестре принцезе Мадлен, до њихових ћерки и снахе Софије.

Ни мушки чланови породице која се, поводом националног празника и великог јубилеја, 500-годишњице независности, окупила у пуном саставу, нису пропустили да се појаве у елегантном издању.

Тим поводом они су грађанима, традиционално, као сваке године, отворили врата краљевске палате.

Краљ Карл XVI Густав је нагласио да је овогодишњи празник дан за памћење, јер Шведска прославља 500. годишњицу као независна нација. Пре тачно пола миленијума Густав Ериксон Васа проглашен је за краља Шведске, чиме су ударени темељи њене државности.

За шведског краља ово је посебно значајна година, јер прославља и златни јубилеј, 50 година на трону.

Најмлађа краљева ћерка, принцеза Мадлен имала је додатни разлог за славље, јер је готово истовремено обележила десетогодишњицу брака са Кристофером О' Нилом, америчким финансијским стручњаком, рођеним у Британији, па је на инстаграму поделила фотографије са свог венчања, пре једне деценије.

Мадлен са својим супругом и троје деце тренутно живи у Сједињеним Америчким Државама, на Флориди, а од августа се поново селе у Стокхолм.

Занимљиво је да је њен супруг одбио титулу принца коју је могао да стекне браком и није прихватио шведско држављанство.

Мадлен 10. јуна прославља и 41. рођендан, тако да у Шведској ових дана слављу никад краја.

недеља, 21. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво