Читај ми!

Илон Маск поново најбогатији човек на свету

Према најновијој Блумберговој листи милијардера, Илон Маск је опет најбогатији човек на свету, са процењеном нето вредношћу од чак 192 милијарде долара.

Извршни директор „Тесле” и власник „Твитера” сада је на врху листе најбогатијих, изнад доскорашњег власника првог места – Француза Бернара Арноа, извршног директора компаније LVMX чија је процењена вредност 187 милијарди долара.

Маск и Арно су се месецима надметали за прво место на листи. Ипак, према прорачунима Блумберга, Арноово богатство се смањило након што су деонице његове компаније забележиле пад.

Деонице LVMX-а су ове године порасле за 19,7 одсто, док су прошле године деонице „Тесле” увећале своју вредност за чак 65,6 одсто.

Арно је дошао до водеће позиције у децембру 2022. године, када је његово богатство расло захваљујући успеху продаје луксузних производа, што је помогло у подизању вредности деоница његове компаније.

LVMX, као један од највећих светских конгломерата, обухвата и престижне брендове попут Луја Витона, Диора и Селин.

С друге стране, Маск је доживео веома брз успон на светској листи богаташа последњих година, пошто је његово богатство директно повезано са успехом произвођача електричних аутомобила „Тесла”. У тој фирми има 13 одсто удела, наводи Блумберг

Маск је и извршни директор „Спејс екса” компаније која се бави истраживањем свемира, а постао је и власник „Твитера”.

На основу Блумберговог индекса милијардера, седмог јануара 2021, Маск је на неколико сати успео да претекне Џефа Безоса, извршног директора „Амазона”, на челу листе најбогатијих људи на свету захваљујући скоку акција компаније „Тесла”.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво