Читај ми!

Ко је био најелегантнији на крунисању – даме у белом и смена генерација

Крунисање краља Чарлса Трећег било је прилика да даме из краљевских породица Европе и света покажу премијерне модне комбинације, наручене специјално за ту прилику. Издвојили смо оне најелегантије.

Даме у белом и смена генерација – могао би бити модни резиме свечане церемоније крунисања краља Чарлса.

Бела је била доминантна боја коју су одабрале краљевске даме, пре свега оне из британске краљевске породице. Краљица Камила се препустила провереним рукама Бруса Олдфилда за хаљину од беле свиле са златним везом, а исту боју су одабрале и обе краљеве снахе, принцеза од Велса и војвоткиња од Единбурга, у креацијама Александера Маквина и Сузане Лондон.

Позната као „краљица стила", холандска краљица Максима била је беспрекорна и овог пута у белој хаљини Јана Таминиоа са цветним везом на раменима и атрактивним асиметричним шеширом.

Крем нијансу је одабрала и принцеза Шарлен од Монака, мада је за многе који прате њен стил ово издање било потпуно разочарање.

У бледожутој хаљини Тамаре Ралф са фасцинатором, по оцени многих пратилаца краљевске моде, ни јорданска краљица Ранија није била на свом нивоу, а злобници су њен стајлинг упоредили са Риз Витерспун из филма Правна плавуша.

Многима се није баш допао ни пинк одабир шпанске краљице Летисије: струкирани костим са ситним копчањем и фалтицама Каролине Херере није засметао толико колико велики овални шешир у стилу берача пиринча.

Зато је пудер-розе хаљина норвешке принцезе Мете-Марит била пун погодак, а за розе су се одлучиле и белгијска краљица Матилда и принцеза Софија од Лихтенштајна. Елеганцијом су се издвојиле и принцеза Лала из Марока и шеика Џавахер из Катара.

Да на млађима свет остаје доказало се и овог пута. Нежним и децентним стилом, примереним својим годинама, издвојила се омиљена унука покојне краљице Елизабете, лепа лејди Луиз од Виндзора, у цветној миди хаљини са одговарајућим шеширом боје лаванде.

Али највише пажње и комплимената својим отменим стилом изазвала је осмогодишња краљева унука принцеза Шарлота, која је, попут своје мајке, била у белој хаљини са огртачем Александера Маквина и одговарајућим кристалним венчићем у коси.

Главна звезда ипак је и овога пута био њен млађи брат принц Луис, од кога се Шарлота није одвајала, а који је својим гримасама и гафовима поново пркосио протоколима и мамио осмехе на лица присутних.

уторак, 03. октобар 2023.
21° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"