Читај ми!

Принц Хари долази на крунисање краља Чарлса, али без Меган

Млађи син британског краља доћи ће на очево крунисање, али Меган, војвоткиња од Сасекса, неће присуствовати, саопштила је Бакингемска палата.

После бројних спекулација о томе да ли ће принц Хари и војвоткиња Меган допутовати на крунисање краља Чарлса, потврђено је да ће млађи син британског монарха свечаности присуствовати сам.

У Вестминстерској опатији, на крунисању 6. маја биће 2.000 гостију. Биће то први пут да ће принц Хари бити виђен са краљевском породицом после изласка његових мемоара под називом Резерва.

Књига принца Харија је сликовито открила докле досеже његово неслагање са осталим члановима краљевске породице. Одлука војвоткиње од Сасекса да одбије позив сматраће се делом нерешених породичних тензија.

У фокусу књиге принца Харија и Нетфликсове серије је забринутост због негативног медијског извештавања, посебно према Меган, док је принц додатно указао на недостатак подршке његове породице.

Датум крунисања је уједно и четврти рођендан сина војводе и војвоткиње од Сасекса, принца Арчија, који ће остати у САД са својом мајком.

Принц Хари и Меган издали су саопштење у истом стилу као и палата: „Војвода од Сасекса ће присуствовати церемонији крунисања у Вестминстерској опатији 6. маја. Војвоткиња од Сасекса ће остати у Калифорнији са принцом Арчијем и принцезом Лилибет“.

Ни портпаролка пара ни Бакингемска палата нису коментарисали одлуку.

Принц Хари и Меган су контактирани мејлом пре више од месец дана на тему доласка на крунисање.

Званична објава о присуству потврда је да ће принц Хари бити део историјске церемоније крунисања, те да ће се придружити осталим члановима краљевске породице, јавним личностима, светским лидерима и представницима добротворних организација и друштвених група.

Како више није „запослени члан краљевске породице“, то јест нема дужности, остаје да се види какву ће улогу принц Хари играти на церемонији. Током прославе краљичиног платинастог јубилеја, принц Хари и Меган нису смели да учествују у традиционалном појављивању на балкону Бакингемске палате.

Очекује се да ће принц Вилијам, као принц од Велса, имати истакнуту улогу у крунисања, а након драматичнне приче принца Харија о њиховим свађама, многе очи биће упрте у два брата, нарочито ако се буду појавили заједно.

Унуци краљице-пратиље Камиле биће међу децом која учествују у свечаности крунисања, а Бакингемска палата навела је да ће после тог догађаја доћи „време“ да она буде позната као краљица Камила.

Осим церемоније крунисања, током викенда мноштво је догађаја и концерата на којима се очекује присуство краљевске породице, али није познато колико ће принц Хари бити у Великој Британији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара