Читај ми!

Која ли је тајна срећног брака? Шведски краљ има одговор!

У документарном филму "Краљ", снимљеном поводом златног јубилеја, прославе 50 година на трону, који ће премијерно бити приказан крајем фебруара, шведски краљ Карл XVI Густав открио је свој рецепт за срећан и дуг брак.

Са супругом, краљицом Силвијом, Карл Густав је у браку већ 47 година.

Упознали су се током Олимпијских игара у Минхену 1972.

У септембру ће шведски краљ обележити златни јубилеј, 50 година на трону, а тим поводом снимљен је и документарни филм "Краљ", који ће своју премијеру у биоскопима имати 24. фебруара.

Један детаљ из филма испливао је и пре премијере, а открила га је ауторка филма Карин аф Клинтберг у интервјуу листу Дагенс Нихетер.

Она је упитала краља да открије тајну тако дугог и срећног брака и да лични савет, на шта је он, на њено изненађење, као из топа одговорио: "Одвојена купатила!"

Краљ и краљица живе у резиденцији Дротнингхолм у близини Стокхолма, а ауторка филма сматра да је, иако је она очекивала нешто сасвим другачије, краљев одговор био веома практичан и - тачан.

"То је прилично добар савет, да се чувају те приватне сфере живота, а не да се стално сударамо, једни пред другима сечемо нокте, иако је наравно многима то немогуће", рекла је она.

Краљ и краљица у браку имају троје деце и осморо унучади.

За огромну већину људи на кугли земаљској, који у браку не могу себи да приуште одвојена купатила, остаје да пронађу нека друга практична решења како да одрже дуг и срећан брак.

понедељак, 27. март 2023.
14° C

Коментари

Nije baš lako...
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
B1 i B6 za Regeneraciju Diskova
Дискус хернија, болест 21. века
ma kakav vrabac
Дискус хернија, болест 21. века
Re: pretplata
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања