Читај ми!

Принцезин вереник шаман поново нервира норвешку краљевску породицу

Вереник норвешке принцезе Марте Луиз, контроверзни шаман Дурек Верет, поново је тема норвешких медија. Он је на друштвеним мрежама говорио о својим разговорима са члановима краљевске породице, иако је договорено да то не чини.

Живот ћерке краља Харалда, принцезе Марте Луиз, константно је под будним оком јавности, посебно због њених афинитета према паранормалним појавама, тврдњама да прича с анђелима, а поготово откако је ова 51-годишња мајка три ћерке у вези са тамнопутим америчким гуруом Дуреком Веретом, који има бројне следбенике у Холивуду.

Пар је овог лета објавио веридбу коју је краљевска породица прихватила, али је у новембру саопштено да принцеза више неће представљати краљевску кућу и да будући брачни пар нема право да користи и помиње краљевску породицу на својим каналима на друштвеним мрежама и у комерцијалне сврхе. Краљ је дозволио да Марта и даље носи титулу принцезе.

Два месеца након тога, норвешки медији јављају да је будући краљев зет ту забрану прекршио.

Он се у једном од својих постова на Тик току осврнуо на недавне похвале које је британски принц Хари изнео на рачун норвешког краља, његове толерантности и антирасистичких ставова, а онда је и у обраћању уживо преко те друштвене мреже говорио о својим разговорима с краљем и краљицом „о црначкој култури и свему ономе кроз шта је у животу прошао“.

Верет је појаснио да је краљу испричао о претњама смрћу и расистичким увредама које је добијао и да је врло захвалан краљу и краљици што су га пажљиво саслушали.

На Инстаграму, Верет је поводом интервјуа принца Харија написао: „Ми смо реметиоци које је Бог одабрао да обзнанимо свету. Да расизам мора да престане са нашом генерацијом и онима које долазе. Жалосно је шта принцеза Меган и ја морамо да трпимо само зато што волимо неког и да нам се каже да играмо на расну карту, а ми знамо какав је то осећај. Срамотно је рећи обојеној особи да не зна шта је расизам. Поносан сам и почаствован што имам будућег таста какав је краљ Харалд који подржава мене и моју вољену.“

Без обзира на позитиван контекст помињања, сва је прилика да норвешка краљевска породица не гледа благонаклоно на ову врсту публицитета.

Многи норвешки медији одмах су известили о томе, а јавност у тој земљи од почетка није била одушевљена принцезиним животним избором.

Венчања, по свему судећи, неће бити још. Иако се неки конкретан датум ни до сада није помињао, објављено је да је свадба за сада одложена због младожењиног лечења од вишегодишњих здравствених проблема. Верет наиме, већ више од 30 година пати од озбиљног обољења бубрега.

Да ли је то баш прави разлог што пар неће још скоро пред олтар сигурно ће се спекулисати у јавности. У сваком случају, на друштвеним мрежама углавном делују срећни заједно – певају, плешу и деле позитивне савете својим пратиоцима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво