Читај ми!

Милан Марић: Гледаоци ме у серији „Пад“ по аутоматизму пореде са Лаушевићем

За Милана Марића слободно се може рећи да је тренутно један од најтраженијих глумаца. Колики је изазов за глумца када треба публици да приближи судбине људи о којима публика има свој став и мишљење, као што је случај са ликом Томе Здравковића и Жарка Лаушевића кога Милан Марић тумачи у серији „Пад“?

Гостујући у Београдској хроници, Милан Марић наводи да тврдња како је он тренутно један од најтраженијих глумаца више ствар утиска јер се он труди да између пројеката прави довољну паузу, да се одмори и припреми за нешто друго.

„Некако се поклопило неколико пута да су неке ствари које су снимане много раније емитују у истом тренутку као и нешто што је снимано скорије, па публици делује као да је све овог тренутка рађено", напомиње Марић.

Што се позоришних улога тиче, карте за представу  у фебруару распродате су за 15 минута. Исто се догодило и у децембру када је објављен репертоар за јануар, карте за ову представу, за сва три играња, продате су за сат времена.

„То је много лепа вест и мене то јако радује. Поносан сам и на позорште, и на ту екипу, и на оно што смо ми урадили. Диван је то осећај када знате да публика жели да гледа, да доста људи жели да дође поново да гледа и да се врати назад, да прича о тој представи", додаје гост Београдске хронике.

Када су у питању улоге у којима тумачи познате ликове, наглашава да настоји да не разамишља шта људи мисле како би то требало да изгледа, већ покушава да направи неки свој простор у коме може да се пусти, да истражује и нађе начин како да оживи тај лик.

„Ја морам да направим ту динстинкцију онога што је та особа у нашим сећањима, мом сећању, сећању људи окола и онога што треба да играм“, истиче глумац.

Што се тиче лика у серији Пад, напомиње да он не игра лик Жарка Лаушевића. Серија јесте направљена по мотивима његове књиге, али су узети мотиви из књиге и направљен потпуно нови лик глумца који се серији зове Иван Маслаћ.

„Наравно, људи по аутоматизму праве поређења са Жарком, али када крену да гледају серију, јако брзо забораве на ту потребу да праве поређење и препусте се серији да их води“, додаје Марић.

На каналу Суперстар емитоване су две епизоде серије Пад и реакције које су до њега стигле су јако добре. Колегама из бранше је најзанимљивији угао који се бави глумцима, о њиховом углу посматрања ствари, њиховом послу.

„Људима који немају везе са овим послом, њима су неке друге ствари упечатљиве. Тако да је много занимљиво на који начин људи прате серију“, додаје Марић.

Са Жарком Лаушевићем се чуо пре почетка снимања, разговарали су и он му је пожелео срећу, али није му постављао било каква питања личне природе, управо зато што му је потребно да направи једну дистанцу како би себе могао да инкорпорира у лик који ће тумачити.

„Мислим да је најбитнија та врста ваше личне интимне припреме да будете спремни да поништите себе на једном нивоу да се некако препустите том нечему што треба да играте“, каже Милан Марић на крају гостовања у Београдској хроници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво