Читај ми!

Принц Хари из мемоара изоставио детаље из страха да му породица неће опростити

Војвода од Сасекса каже да има довољно материјала за још једну књигу мемоара као и да је неке детаље изоставио из страха да му отац и брат не би опростили никада уколико би такве ствари доспеле до јавности.

Принц Хари, у интервјуу за Дејли телеграф, открива да је почетни транскрипт за његове мемоаре Резерва (Spare) био двоструко дужи од коначне верзије књиге и да му је било тешко да се одлучи шта да уклони.

Многи детаљи који су на крају избачени, додао је принц, тичу се и његовог оца и његовог брата.

„Први нацрт је био другачији. Било је 800 страница, а сада их је 400. Могле су то бити две књиге, тако да кажем. А тежи део је био избацивање ствари“, рекао је војвода од Сасекса.

Према његовим речима, постоје неке ствари које су се десиле, посебно између њега и његовог брата и њиховог оца, за које једноставно не жели да свет зна.

„Мислим да ми никада не би опростили“, објаснио је принц.

Палате без коментара, медији преплављени извештајима о принчевим мемоарима 

Књига Резерва пуштена је у продају 10. јануара. Гардијан је први открио детаље из мемоара, укључујући наводе да је принц Вилијам напао Харија након напете расправе о Меган, војвоткињи од Сасекса.

Кенсингтонска и Бакингемска палата саопштиле су да неће коментарисати садржај књиге.

Принц Хари такође у књизи говори о недостатку подршке за њега и Меган, а писао је и о операцији у Авганистану.

Вести о вишку материјала за мемоаре вероватно ће изазвати нови талас запрепашћења у краљевској породици.

У интервјуу за Дејли телеграф, Хари је навео да је знао да ће се многи обрушити на њега због тога што је у књизи писао о својој породици, али да није могао да напише мемоаре без њих.

Такође, био је веома критичан према штампи и навео да су медији имали „тону прљавштине о мојој породици, знам да јесу, а гурали су је под тепих тражећи сочне приче о неком другом“.

Принц Хари: Једног дана можда ће ми рећи хвала

Војвода је поновио да не покушава да уништи монархију, већ да помогне у њеној реформи.

Говорећи о деци принца Вилијама – деветогодишњем Џорџу, две године млађој Шарлот и четворогодишњем Лују, принц Хари је рекао да ће бар једно дете његовог брата бити „резерва“ и да га то „боли и брине“.

„Не ради се овде о покушају урушавања монархије – у питању је покушај да се спасу од њих самих. Знам да ће ме разапети бројни људи због овога што говорим“, додао је млађи син британског краља Чарлса.

Краљевска породица, како каже, могла би му једног дана бити захвална што је тако отворено говорио о својој трауми.

У међувремену, признао је да покушај да се промени „институција“ и медијски пејзаж „није мали задатак“, али да је прихватио „дугорочно, стратешко размишљање“ да прође кроз овај „огромни“ изазов.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара