Читај ми!

Принц Вилијам тукао Харија због Меган Маркл

У дуго очекиваној аутобиографији „Резерва“ (Spare), принц Хари описује како га је брат Вилијам, сада принц од Велса, физички напао током једне свађе у Лондону 2019. године, пошто су њихови односи били потпуно нарушени због брака млађег принца са глумицом Меган Маркл.

Описујући сукоб који се одиграо у његовом дому у Лондону 2019. године, принц Хари каже да је Вилијам рекао да је Меган „напорна“, „непристојна“ и „бахата“, што је по његовом мишљењу био наратив којим је била преправљена жута штампа када је говорила о његовој жени.

„Сукоб је ескалирао“, пише Хари, „све док ме Вилијам није ухватио за оковратник, искидао ми огрлицу и... оборио ме на под“.

Ова необична сцена, у којој је, како Хари пише, задобио видљиве повреде на леђима, једна је од многих које се могу пронаћи у његовој аутобиографији Резерва, која ће следеће недеље бити објављена широм света и вероватно ће изазвати озбиљну узнемиреност у британској краљевској породици, а коју је Гардијан имао прилике да добије пре објављивања.

Наслов књиге потиче од старе изреке у краљевским и аристократским круговима: да је први син наследник титула, моћи и богатства, а други је стога „резерва“, ако се прворођеном нешто догоди.

Хари пише да је Вилијам желео да поразговарају о „целокупној катастрофи“ везаној за њихове односе и борбу са новинарима. Али када је Вилијам стигао у Котиџ Нотингем – где је Хари тада живео, у кругу Кенсингтонске палате – он је, каже Хари, већ био „загрејан“.

Након што се Вилијам пожалио на Меган, он му је рекао да просто понавља наратив штампе. Али Вилијам, каже Хари, није био рационалан, што је довело до тога да су почели да вичу један на другог.

Хари је тада оптужио свог брата да се понаша баш као прави наследник, и да није у стању да разуме како је њему као млађем брату – „резерви“.

Размењене су увреде, пре него што је Вилијам изјавио како само покушава да помогне.

Хари је рекао: „Јеси ли озбиљан? Помажете ми? Извините – ово је за вас помагање?“

Тај коментар је, каже Хари, наљутио његовог брата, који је опсовао и кренуо ка њему. Уплашен, Хари је кренуо ка кухињи, а брат за њим.

Хари пише да је брату понудио чашу воде и рекао: „Вили, не могу да причам с тобом када си овакав“.

Међутим, он је спустио чашу, назвао га погрдним именом и у трену га шчепао за оковратник, искидао му огрлицу и оборио га на под.

Хари пише да га је Вилијам подстицао да узврати, наводећи туче које су имали као деца, али он је одбио да то уради. Вилијам је отишао, а затим се вратио покуњен „и извинио се“.

Када је поново кренуо, окренуо се још једном и замолио га да не каже Меган шта се догодило.
Хари каже да није одмах рекао својој жени – али је позвао свог терапеута.

Када је Меган касније приметила „огреботине и модрице“ на његовим леђима, морао је да јој каже шта се догодило. Није била толико изненађена нити љута, али била је страшно тужна, пише Хари.

Иначе, његово огорчење што је „резерва“ је тема која се провлачи кроз целу књигу почев од поглавља о детињству, школовању, његовој краљевској каријери и британској војсци, његовом односу са родитељима и братом и животу са Меган, почев од упознавања, удварања, венчање и брака, као и сопственом искуству родитељства.

На самом почетку, Хари препричава причу о томе како је његов отац, сада краљ Чарлс, наводно рекао својој жени, принцези Дајани, на дан Харијевог рођења: „Дивно! Сада си ми дала и наследника и резерву – мој посао је завршен.“

Било да описује своја сећања и љубав према Дајани, која је погинула у саобраћајној несрећи у Паризу у августу 1997, или своју сличну љубав према својој баки, краљици Елизабети Другој, која је умрла прошле године, Хари нештедимице износи детаље из приватног живота.

Објављивање књиге биће пропраћено са два интервјуа са принцом Харијем која би требало да буду емитована у Великој Британији и Сједињеним Државама овог викенда. Оба интервјуа се жељно ишчекују, а и даље се спекулише о томе шта је све Хари одлучио да каже у својој књизи.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се