Читај ми!

Свадба у Белој кући, удаје се Бајденова унука

Ванредна ситуација проглашена је у Белој кући. Али само метафорично јер се Наоми Бајден удаје у здању у којем живи њен деда, председник САД Џо Бајден.

Наоми Бајден и њен вереник Питер Нил судбоносно Да изговарају у кући председника Сједињених Америчких Држава. То је 19. венчање у историји Беле куће, али прво на којем је млада председникова унука.

Јужни травњак први пут претворен је у место за венчање. Јужна страна Беле куће, окренута према травњаку и Вашингтонском споменику у даљини, био је украшен венцима са белим цвећем.

Јавност неће видети ниједну од свечаности, за разлику од неких прошлих венчања у Белој кући. Млада и младожења су одлучили да новинари остану напољу, иако ће церемонија бити на отвореном.

Двадесетосмогодишња Наоми Бајден адвокатица је из Вашингтона. Њени родитељи су Хантер Бајден, син председника и прве даме Џил Бајден, и Кетлин Бул, Хантерова прва жена.

Питер Нил из Џексон Хола у Вајомингу има 25 година и недавно је дипломирао на Правном факултету Универзитета у Пенсилванији. Ради у Правном центру Универзитета Џорџтаун у Вашингтону.

Пар, који живи у Белој кући, упознао је заједнички пријатељ пре четири године у Њујорку, саопштила је Бела кућа.

Нил је запросио унуку председника Бајдена у септембру 2021. у близини своје куће из детињства у Џексон Холу.

Прстен уз који је Питер питао Наоми да се уда за њега направљен је од вереничког прстена његове баке, наводи Бела кућа.

Након што званично постану муж и жена, њихове породице и сватови ће ући у Белу кућу на ручак, који ће бити праћен дезертом и плесом.

Уочи церемоније објављено је тек неколико детаља венчања и свадбеног весеља. Како би удовољили интересу јавности, председник и прва дама планирали су да издају саопштење и објаве фотографије након што се прво од њихових шесторо унучади венча, саопштила је Бела кућа.

Породица Бајден ће платити све свадбене активности, рекли су званичници Беле куће.

„Вјенчање Наоми Бајден и Питера Нила је приватно. То је породични догађај и Наоми и Питер су тражили да њихово венчање буде затворено за медије и ми поштујемо њихове жеље“, рекла је у петак Карин Жан Пјер, главни портпарол председника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво