Читај ми!

Отказао или отказан? Зид за концерте Роџера Вотерса у Пољској

Ставови Роџера Вотерса по питању рата у Украјини нису популарни у Пољској, а томе никако није помогло ни његово писано препуцавање на Твитеру са првом дамом Украјине Оленом Зеленском. Због тога су његови планирани концерти у Кракову под знаком питања.

Испрва су данас локални медији известили да је оснивач „Пинк флојда“ отказао наступе у Кракову због беса Пољака према његовим ставовима о рату у Украјини и критикама које је упутио лидерима те земље.

Директор хале у којој је планиран концерт Лукаш Питко рекао је да је Вотерсов менаџер одлучио да откаже концерте „без давања разлога“.

Међутим, Вотерс је на Фејсбуку касније објавио да су „закључци да су он или његови менаџери отказали предстојеће наступе погрешни“.

„Нисмо отказали“, истакао је Вотерс, тврдећи да су градски оци Кракова запретили да ће одржати седницу на којој би га прогласили персоном нон грата, због „мојих напора да охрабрим све учеснике катастрофалног рата у Украјини, посебно власти САД и Русије, да дођу до мирног решења“.

Зашто је Вотерс на тапету

Оснивач култног британског бенда „Пинк флојд“ познат је по својим антиглобалистичким ставовима и честом супротстављању званичној политици западних земаља.

Велики је критичар НАТО-а и америчке спољне политике, због чега је раније био на мети критика, посебно због ставова о сукобу у Сирији.

Од почетка рата у Украјини, Вотерс је заговарао да становиште да је Запад, на челу са САД, у великој мери одговоран за ситуацију у Украјини.

Због тога се недавно огласила и прва дама Украјине Олена Зеленска, рекавши му да прекине да „критикује њеног супруга због руске инвазије, већ да пита Путина за мир“.

Вотерс је након тога одговорио у отвореном писму у ком је окривио екстремне националисте у Украјини што су усмерили земљу у правцу катастрофалног рата.

Након његових коментара, градски оци Кракова, где је планирано да Вотерс наступи наредног пролећа, заказали су седницу на којој ће се гласати о проглашавању Вотерса са персону нон грата.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво