Читај ми!

Медијски магнат Руперт Мердок се разводи по четврти пут

Према писању Њујорк тајмса, медијски магнат и милијардер Руперт Мердок разводи се од своје супруге Џери Хол, после шест година брака. Детаљи развода још нису познати, али су га наводно потрврдиле две особе блиске пару.

Уколико су информације о разводу Руперта Мердока и Џери Хол тачне, ово је најкраћи брак и четврти развод деведесетједногодишњег Аустралијанца чије се богатство процењује на 17,7 милијарди долара.

Вест о разводу шокирала је многе пошто је пар још прошле године, на прослави Мердоковог 90. рођендана, измењивао њежности пред камерама. Холoва је од њега млађа 26 година. Мердоков портпарол одбио је да коментарише ове наводе, а сарадници Џери Хол су били недоступни.

Мердок и Холова венчали су се у Лондону 2016. године, а упознали су се годину дана раније. Церемонија је одржана недељу дана пре Мердоковог 85. рођендана, а међу гостима су били Боб Гелдоф, сер Мајкл Кејн и Ребека Брукс, извршна директорка Мердокове филијале Њус УК.

До брака је дошло после петомесечног забављања са бившом манекенком, која је више од 20 година била у вези са фронтменом „Ролингстонса" Миком Џегером, са којим има четворо деце. Џери Хол је, иначе, после жестоке битке пред судом успела да прогласи неважећим своје венчање са Џегером на Балију 1992. године.

Мердок се у двадесетпетој години оженио са својом првом супругом, бившом стјуардесом Патрицијом. Имали су једно дете, ћерку Пруденс која је директорка новина, а развели су се 1967. након 11 година брака.

Годину дана касније, Мердок се оженио бившом новинарком Аном Торв, рођеном у Глазгову. Верује се да су се упознали док је она радила за Мердокове новине Дејли мирор у Сиднеју, када је имала прилику да га интервјуише. Медијски могул се развео од Торвове 1999. године, након 32 године брака. Имају троје деце: Елизабет, Лахлана и Џејмса.

Ана Торв је једном хвалила свог мужа као „веома добро и морално људско биће“ чије је власништво над новинама Сан често извучено из контекста. Била је главни директор у одбору Њус корпорације од 1990. док се њих двоје нису развели.

После развода припало јој је 1,7 милијарди долара, укључујући десет милиона долара у готовини.

Само 17 дана након развода, Мердок се оженио 30 година млађом предузетницом Венди Денг коју је упознао на компанијског забави у Хонгконгу 1997. године. Она је тада била приправница на ТВ станици у власништву његове корпорације.

Две године касније, пар је разменио своје завете на Мердоковој јахти „Морнинг глори“ украшеној венцима, у њујоршкој луци. Развели су се 2014. и имају двоје деце, Грејс и Клои.

Мардок је као разлог за развод навео неповратни крах у браку који је трајао више од шест месеци. Денгова, рођена у Кини и школована на Јејлу, упознала је мужа са млађим, технолошки боље упућеним пријатељима, укључујући оснивача Фејсбука Марка Закерберга и суоснивача Твитера Џека Дорсија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво