Читај ми!

Хаљина Меган Маркл, коју је дизајнирао Ђорђо Армани је хаљина године

Британски музеј моде „Бат“ за хаљину године изабрао је хаљину Меган Маркл коју је носила током интервјуа Опре Винфри са њом и принцом Харијем.

Црну дугу хаљину од жоржета са дубоким деколтеом, извезеним цветом лотоса и украсним каишем, понела је Меган Маркл војвоткиња од Сасекса. Хаљина је комад из колекције Ђорђа Арманија за пролеће 2022. године, а њена малопродајна цена је 4.700 долара.

„Познато је да чланови краљевске породице често користе одећу да пошаљу поруку свог избора стила, боје или мотива. Истичу да је војвоткиња одабрала хаљину са дизајном цвета лотоса због симболичне повезаности цвета са поновним рођењем, саморегенерацијом и духовним просветљењем и његове способности да цвета упркос наизглед изазовним условима", наводи се у саопштењу Музеја. 

Традиција која постоји од 1963. године у Музеју моде је да реномиране личности из модне индустрије бирају хаљину године.

Одабрана хаљина постаје део колекције институције, с циљем да се представи прошлогодишња мода.

Овогодишњи селектори били су Ибрахим Камара и Герет Врајтон, главни уредник и уметнички директор магазина Dazed.

„Хаљина године има потенцијала да буде 'meme године'. Интервју Опре Винфри са Меган и Харијем прихватили смо као тренутак који ће заувек остати у британској колективној свести", истакли су селектори.

Музеј је хаљину Меган Маркл укључио у изложбу по називом „Историја моде у 100 предмета".

Иначе, интервју који су емитовале станице Си-Би-Ес (CBS) у САД и Ај-Ти-Ви (ITV) у Британији, у марту 2021. године, приказан је у још 70 земаља, а погледало га је око 60 милиона гледалаца широм света.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво