Читај ми!

Шакира би могла да заврши на суду у Шпанији због утаје пореза од 14,5 милиона евра

Колумбијска поп звезда Шакира нашла се на суду због "наводне" утаје пореза од 14,5 милиона евра у Шпанији, наводи се у пресуди суда у Барселони.

Постоји „довољно доказа" за наставак суђења популарној Шакири, за утају пореза за 2012, 2013. и 2014. годину, истакао је истражни судија у донесеној пресуди у Барселони.

Судија Марко Јесус Јубериас написао је да Шакира, око 200 дана годишње живи у Шпанији, због чега је била у обавези да плаћа порез у тој држави.

Судија је истакао да су се у досадашњој истрази шпанска пореска агенција и Шакирини адвокати препирали око значења „главног пребивалишта".

У извештајима шпанских медија наводи се да је Шакирин тим тврдио да је њено главно пребивалиште на Бахамима. Међутим, локални медији су такође рекли да има дом у околини Барселоне, са својим дугогодишњим партнером, фудбалером Жерардом Пикеом, са којим има двоје деце.

Судија је у суду "Esplugues de Llobregat" написао да је Шакира, као и њен финансијски саветник, који је наведен у пресуди, користила низ „оф шор" компанија, у земљама које су пореске оазе за утају пореза, како би сакрила изворе својих прихода током неколико година.

„Ово је очекивани корак у овом процесу. Правни тим задржаваправо на дискрецију и сарадњу са правосуђем и неће коментарисати ништа на ову тему", наводе адвокати.

„Пресуда је донета 20. јула, а судија је странкама у предмету дао 10 радних дана да поднесу додатне аргументе, укључујући и расправу о одлагању предмета. Шпански порески закон каже да свако ко у години борави најмање шест месеци и један дан, или 183 дана, подлеже плаћању пореза у Шпанији", навела је пореска саветница из Мадрида, Беатрис Грација.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије