Кит Флинт, певач „Продиџија“, пронађен мртав

Фронтмен легендарног британског брејк бит бенда „Продиџи“, Кит Флинт, пронађен је мртав у свом дому у Есексу. Флинт, који је имао 49 година, прославио се деведесетих година експлозивним нумерама и енергичним наступима са „Продиџијем“. Група је имала посебан статус у Србији, а Флинт је често хвалио српску публику.

Из полиције кажу да су добили позив у јутарњим часовима са адресе у Норт енду у Есексу. „Проглашена је смрт на лицу места. Његова најближа родбина је обавештена“, наводи се у саопштењу.

Са друге стране, бенд „Продиџи“ се огласио на друштвеним мрежама истичући да је у питању самоубиство.

„Вести су тачне. Не могу да верујем да ово говорим, али наш брат Кит је током викенда одузео сам себи живот. Шокиран сам, љут, збуњен и скрхан“, написао је Лијам Хаулет из „Продиџија“.  

Флинт се прославио почетком 90-их, када је са Хаулетом и Китом Палмером основао „Продиџи“ и изазвао праву револуцију на андерграунд рејв сцени, након чега је група стекла огромну популарност и у мејнстрим круговима.

Хитови попут Out of Space, No good (Start the Dance), Charlie, Voodoo People, Firestarter, Breathe, Smack My Bitch Up владали су топ-листама.

Карактеристичан ритам, моћна бас позадина, звучни ефекти и семпловање, заједно са Флинтовим ексцентричним стајлингом и чини се бесконачном количном енергије освојили су милионе обожавалаца, а концерти „Продиџија“ увек су важили за незаборавно искуство.

Посебан однос британска група гајила је са српском публиком, са којом се љубав родила када је „Продиџи“ 1995. године гостовао у Београду.

Светски бенд је на врхунцу славе одлучио да усред санкција и међународне изолације Србије гостује у њеном главном граду. Такав потез изазвао је одушевљење овдашњих обожавалаца.

Чланови групе су због тог потеза постали и власници кључева града Београда, а у Србији су одржали још много концерата.

Флинт је често говорио да су му наступи у нашој земљи посебно драги, а да публика у Србији на посебан начин ужива на концертима.

Бенд је продао више од 30 милиона албума, освојио велики број награда и сматра се пиониром биг бит жанра.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво