Професорка примила писмо од Трампа, исправила га и вратила

Пензионисанa професорка енглеског језика Ивон Мејсон из Атланте примила је писмо од америчког председника Доналда Трампа, исправила правописне грешке и послала га назад у Белу кућу.

Ивон Мејсон, која је предавала 17 година енглески језик у једној средњој школи, изјавила је да би то писмо било оцењено тројком да је писано у основној, а двојком да је писано у средњој школи, преноси британски Индипендент.

Према њеним речима, писмо је садржало правописне грешке, међу којима је било 11 примера писања речи „председник“ и „држава“ великим словом.

Писмо које је примила од Трампа, било је одговор на писмо које је написала поводом пуцњаве у школи на Флориди 14. фебруара у којој је 17 ученика погинуло.

Према њеним речима, писмо је вероватно написао члан особља, не председник лично.

„Када примите писмо са највишег нивоа, очекујете да бар буде технички исправно“, рекла је професорка.

Мејсонoва је то писмо упоредила са писмом републиканског сенатора Линдзија Грејама, за кога је рекла да, међутим, пише дивна писма.

Додала је и да одговор Беле куће није посебно обухватио њен захтев, будући да је она тражила од Трампа да се лично састане са породицама убијених ученика.

Трампова администрација често је исмевана због граматичких грешака, а амерички председник постао је познат по томе што често у раним јутарњим сатима објављује запањујуће „твитове“, пуне граматичких и правописних грешака.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво