Фриман поново одговара на оптужбе: Нисам нападао жене

Амерички глумац Морган Фриман поново се огласио поводом оптужби за непримерено понашање и сексуално злостављање, наводећи да никада није сексуално нападао жене.

Осамдесетједногодишњи уметник, у саопштењу објављеном ноћас, наводи да су га оптужбе погодиле и поручује да „није у реду изједначавати неумесне комплименте или шале са страшним инцидентима напада“, пренео је АП. Глумац је написао да воли да износи комплименте да би се људи који га окружују осећали лагодно.

У првом реаговању на оптужбе пре два дана, Фриман се извинио свакоме ко се осетио „непријатно или омаловажавано“ због његовог понашања.

Фриман је у саопштењу навео да никада није имао намеру да се било ко осећа нелагодно.

„Свако ко ме познаје или је радио са мном зна да нисам неко ко би намерно некога увредио или учинио да се осећа нелагодно. Никада ми није била намера да се жене осећају непријатно“, истакао је Фриман у саопштењу, преноси Би-Би-Си.

Осам жена оптужило је Фримана за непримерено понашање и сексуално злостављање, јавио је Си-Ен-Ен. Оптужбе су се појавиле кад је неидентификована жена рекла ТВ мрежи да ју је глумац злостављао 2015. године, кад је радила као асистент продукције на снимању комедије Going In Style, у којој су, поред Фримана, глумили Мајкл Кејн и Алан Аркин.

Та жена тврди да ју је Фриман често непримерено додиривао и дневно имао коментаре о њеном телу и одећи. Глумац је у једном тренутку, наводи она, покушао да јој подигне сукњу и испитивао је да ли носи доње рубље, напомињући да је Аркин рекао колеги да престане са тим, а да овај није знао што би рекао.

Си-Ен-Ен наводи да је разговарао са 16 особа у вези са оваквим понашањем, од којих осам тврди да су били жртве. Неке од њих наводе да се радило о злостављању, а друге то оцењују само као непримјерено понашање.

Још једна жена рекла је Си-Ен-Ену да ју је Фриман више пута злостављао за време снимања филма Now You See Me 2012. године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво