Вуди Ален тужан због Вајнстина

Амерички глумац и редитељ Вуди Ален рекао је да је тужан због Харвија Вајнстина, холивудског продуцента оптуженог за силовање и сексуално узнемиравање.

„Цела афера око Харвија Вајнстина је веома тужна за цео свет. То је трагично за сироте жене које су умешане, тужно за Харвија чији живот је тако окренут наглавачке“, рекао је цењени синеаста у интервјуу за Би-Би-Си.

Ален је деведесетих година и сам био оптужен да је сексуално напаствовао своју усвојену ћерку Дилан Фароу, док је била дете. Судија и социјалне службе су тада, у време судске борбе за старатељство над децом Алена и Мие Фароу, закључили да те оптужбе нису основане.

Дилан Фароу је, међутим, 2015. године поновила оптужбе у отвореном писму Њујорк тајмсу. Ален их је назвао „лажним и срамотним“.

Прошле године је и Аленов син Ронан Фароу осудио медијско ћутање о прошлости његовог оца јер је реч о филмској звезди.

Ронан Фароу је аутор једног од чланака у магазину Њујоркер којима је откривена Афера Вајнстин.

Харви Вајнстин и Вуди Ален су сарађивали, али је Ален за Би-Би-Си тврдио да није био свестан понашања због којег је чувени продуцент оптужен.

„Стално се чују бројне фантастичне гласине. Неке се покажу истинитима а неке, много њих, су само приче о овој глумици или оном глумцу“, рекао је Ален.

Вуди Ален је навео да се нада да ће Вајнстинов случај довести до побољшања, али и упозорио на ризик да се створи „амбијент лова на вештице“.

„Ако сваки човек који у својој канцеларији намигне жени одједном мора да зове адвоката, ни то није добро. Али је тачно да желимо да из овако нечег испадне нешто корисно за људе, а не само тужна и трагична ситуација“, нагласио је Ален.

Харви Вајнстин је одбацио све оптужбе изнете против њега. Избачен је из Америчке филмске академије.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво