Моника и Кустурица код премијера Вучића

Италијанску филмску диву Монику Белучи и славног српског редитеља Емира Кустурицу примио је данас премијер Србије Александар Вучић, у згради Владе Србије.

Премијер Вучић је захвалио италијанској глумици на томе што је својим радом учинила много на промоцији Србије и српске културе.

Сусрету Вучића и Белучијеве присуствовали су редитељ Емир Кустурица и амбасадор Италије у Београду Ђузепе Манцо.

Како се прецизира у саопштењу, премијер Вучић је захвалио Белучијевој што је својим радом учинила много на промоцији Србије и српске културе кроз филмску уметност и путем пројеката које је са Кустурицом урадила у региону.

Белучијева је рекла да је за њу веома важан рад са редитељима из других земаља и упознавање других култура.

„У овом филму чак глумим на српском језику, и то је невероватно искуство, које сам стекла у вашој земљи“, истакла је.

Емир Кустурица је захвалио премијеру Вучићу на личној подршци коју је пружио филму На млечном путу.

Премијер Вучић је истакао важност промоције Србије кроз филмску индустрију и нагласио да ће Влада Србије и убудуће подстицати филмске пројекте, како би што више како страних тако и домаћих филмова имало добре услове за снимање и постпордукцију у Србији.

Током сусрета, италијански амбасадор Ђузепе Манцо уручио је режисеру Емиру Кустурици одликовање Носилац ордена Италијанске звезде, које додељује председник Републике Италије.

У образложењу за доделу ордена се наводи да је Кустурица повезан са културом Италије и да сматра италијански филм својим узором – улицама и местима у Дрвенграду дао је имена великана италијанске кинематографије, пре свега Фелинија, док италијански филмови увек заузимају важно место у програму његовог фестивала „Кустендорф“.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво