Гибралтар због дуговања запленио јахту руском милијардеру

Суперјахта Андреја Маљниченка, једна од највећих на свету, заплењена је у Гибралтару због тврдњи немачког бродоградилишта да им руски милијардер дугује 15,3 милиона евра.

Гибралтар због дуговања запленио јахту руском милијардеру Гибралтар због дуговања запленио јахту руском милијардеру

Портпарол Мељниченка рекао је да је уверен да ће наредба о заплени ускоро бити повучена. Суперјахта необичног изгледа и необичног имена „Јахта за пловидбу А“, регистрована на Бермудима, напустила је бродоградилиште у Килу, на северу Немачке, пре две недеље.

Дугачка је 143 метра и има три јарбола, од којих је главни висок 100 метара. Тешка је 12.600 тона, а коштала је, наводно, 400 милиона евра.

„Нобискруг“, компанија која ју је направила, наводи да има подводну просторију за посматрање, хибридни дизел-електрични погон и најсавременији навигациони систем.

Према документу у чији је увид имао НДР, „Нобискруг“ захтева исплату дуговања од 9,8 милиона евра, као и додатних 5,5 милиона за подизвођаче и камате.

„Пловило је усидрено и задржано у територијалним водама Гибралтара“, потврдио је маршал Лијам Јитс, док је портпарол милијардера навео да се ради о „техничком проблему, чијим решавањем ће непријатна епизода ускоро бити завршена“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво