Џуд Ло и Линекер позвали Камерона да пусти децу из Калеа у Британију

Глумци Џуд Ло, Џилијан Андерсон и фудбалер Гари Линекер су међу 145 познатих личности које су данас позвале британског премијера Дејвида Камерона да дозволи деци миграната, заглављеним у луци Кале, да уђу у Велику Британију.

Џуд Ло и Линекер позвали Камерона да пусти децу из Калеа у Британију Џуд Ло и Линекер позвали Камерона да пусти децу из Калеа у Британију

У отвореном писму британском премијеру, они су затражили да деца из избегличког кампа познатог као „Џунгла“ у Француској која имају рођаке у Британији, буду са њима уједињена, док њихови захтеви за азил буду процесуирани.

Позив познатих долази у тренутку када се француске власти припремају да униште део тог кампа у понедељак, а овај потез учинио би 3.000 људи бескућницима на температурама близу смрзавања, навео је АФП.

Према подацима хуманитарне организације Помозимо избеглицама, у том делу кампа живи 440 деце, од којих 291 без пратње одраслих.

„Такав наметнути потез поново би ишчупао из корена оне који су већ морали да напусте своје домове због рата и прогона“, наводи се у писму познатих и позива влада да делује када је реч о малолетницима у камповима у Калеу и Данкерку.

Ло (у средини на слици изнад, извор: Linda Nylind for the Guardian), који је организатор писма, посетио је камп и описао услове у којима деца живе као „језиве“.

„Камерон и британска Влада морају хитно да сарађују са француским властима у решавању ове хуманитарне кризе“, истакао је глумац.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије