Читај ми!

Тина Тарнер постаје Швајцаркиња

Легендарна певачица Тина Тарнер одрећи ће се америчког држављанства како би добила швајцарски пасош. Музичка звезда живи у Швајцарској од 1995, а научила је и немачки језик.

Америчка поп легенда Тина Тарнер, која од 1995. живи у Швајцарској, ускоро ће добити швајцарско држављанство и одрећи се америчког пасоша, пренели су швајцарски медији.

„Веома сам срећна у Швајцарској и овде се осећам као код куће. Не могу да замислим боље место за живот", рекла је певачица дневнику на немачком језику Блик.

Тина Тарнер (73), рођена као Ана Ме Булок, живи у граду Киснахту, на обали Циришког језера на северу Швајцарске, и већ је обавила тестове и разговоре за добијање држављанства.

Певачица, позната по хитовима Private Dancer, Simply The Best и What's Love Got to Do With It мораће, ипак, да сачека да њен захтев одобре власти циришког кантона, као и федерална влада.

Њена представница за штампу Карин Ромберг изјавила је листу Цирихер цајтунг да певачица жели да „разјасни своју ситуацију".

„Тина Тарнер ће се зато одрећи америчког држављанства", додала је Ромбергова.

Легендарна певачица, која је научила немачки језик, преселила се у Швајцарску 1995, када је њен дугогодишњи партнер Ервин Бах добио посао у тој земљи. Бах ради у дискографској индустрији. Певачица се повукла из јавности након опроштајне турнеје 2008/2009.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара