Читај ми!

Оперисао се да би личио на деду?

Кинески медији објавили су причу да се вођа Северне Кореје Ким Џонг Ун подвргао пластичним операцијама како би личио на деду, и данас обожаваног, Кима Ил Сунга. Јужна Кореја је једва чекала да пренесе вест, док Пјонгјанг све демантује и истиче да тај „људски олош не треба да очекује милост за вређање врховног вође“.

Власти Северне Кореје су бесно негирале упорне гласине и „прљаве" написе у медијима да је вођа Ким Џонг Ун подвргнут пластичној операцији како би изгледао као његов деда.

Спекулације о Кимовој неприродној сличности с оснивачем Северне Кореје, Ким Ил Сунгом, износе се већ извесно време у медијима Јужне Кореје, иако нема много доказа за тако нешто.

Гласине су делимично потекле и због неспорне чињенице да Ким Џонг Ун настоји да евоцира успомене на славног деду на више начина: облачењем, фризуром, гестовима и наступима у јавности.

Такође, постоји видна физичка сличност. Међутим, извештаји о пластичној операцији вође изазвали су бурне реакције у Пјонгјангу.

„Лажни извештај емитован од стране непријатеља је гнусан криминални чин који партија, држава, војска и народ неће никада толерисати", објавила је у коментару званична агенција КЦНА.

Инсистирајући да је сама идеја да је Ким, у касним двадесетим годинама, подвргнут пластичној операцији „незамислива", КЦНА је одбацила оно што назива „гнусним лажима безвезних медија".

Док су у жижи беса коментатора били медији у Јужној Кореји, изгледа да је гнев Пјонгјанга покренуо један кинески извештај од прошле недеље који су масовно пренели листови на југу Корејског полуострва.

Кинеска телевизија у Шенжену цитирала је дипломатске изворе, који су били у приватној посети Пјонгјангу, да су разговарали са званичницима у Северној Кореји који су им потврдили гласине о пластичној операцији.

Агенција КЦНА позвала се на кинески извештај, али је бес сачувала за листове Јужне Кореје.

„Они који ударају на достојанство врховног вође нације не треба да очекују милост нити благост", поручује Пјонгјанг.

„Време ће јасно показати коју ће високу цену платити тај људски олош и медији у служби издајничке Јужне Кореје, слуге капитала", навела је КЦНА.

Ким Ил Сунг, који је умро 1994. године, још изазива скоро безгранично обожавање од стране народа који га ословљава као „великог вођу", док је у уставу он проглашен за вечног вођу, а његов рођендан се слави као државни празник.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара