Читај ми!

Отац злостављао обе сестре Кински?

Након подршке коју је пружила сестри Поли која је оптужила оца за злостављање, Настасја Кински признала да је и сама била жртва. Сестре су сложне у намери да сруше мит о оцу као поштеном човеку и покажу свету са каквом су особом живеле и шта су подносиле.

Само неколико дана након признања Поле Кински да је отац годинама силовао, и млађа ћерка Клауса Кинског, глумица Настасја, открила је да је њен отац „био тиранин" и да је покушао да је сексуално злоставља.

„Био је тиранин. Једва да се сећам да смо заједно седели за столом", рекла је Настасја Кински у интервјуу за немачки лист Билд.

Глумица која годинама живи у САД додала је да би све учинила да Клаус Кински иде у затвор да је још жив.

„Када је умро, неколико особа ми је рекло да им је жао. Мени није било", била је оштра звезда филма Теса и додала да је отац није силовао, али да је то покушавао.

„Стално ме је додиривао и стезао јако у наручју да не могу да побегнем. Имала сам тада четири или пет година и живели смо у Минхену. Осетила сам тада да то није очински загрљај, већ нешто страшније. Успевала сам да побегнем, а после сам дрхтала чим би био у мојој близини", отворила је душу лепа Настасја.

Према њеним речима, Кински је увек био непредвидљив. „Увек је терорисао породицу. Никад нисмо знали кад ће бити љут. Понекад је, из само њему познатих разлога, бацао предмете по соби и викао. Отац нас никад није питао како смо, да ли нам је топло или хладно или да ли смо срећни", додала је глумица.

Двадесет година после смрти познатог немачког глумца, његова старија ћерка Пола смогла је снаге да открије да ју је отац 14 година силовао.

„Ћутала сам о томе годинама због тога што ми је забранио да о томе говорим. Страшно је што ми је он говорио да је то потпуно нормално, да очеви свуда у свету то раде са својим ћеркама", изјавила је Настасјина полусестра за немачки недељник Штерн.

Пола Кински има 60 година. Њен отац Клаус умро је 1991. године у 65. години. Познат је по улогама мрачних личности. Играо је и у Доктору Живагу Дејвида Лина из 1965. године, као и у шпагети вестерну За долар више са Клинтом Иствудом.

Клаус је из три брака имао троје деце Полу, Настасју и сина Николаја.

Пола је о сексуалном злостављању које је трпела први пут проговорила у књизи Из дечјих уста објављеној пре неколико дана. У исповести је потврдила да ју је отац третирао као сексуални објекат, да је силовао и затим засипао поклонима.

„Више нисам могла да слушам 'Твој отац! Супер! Геније! Увек сам га волео!' и да одговарам потврдно. Од његове смрти то величање њега је постало још горе", нагласила је Пола додајући да жели да прекине низ лажних хвалоспева од стране људи који нису познавали правог Кинскија.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара