Читај ми!

Депардје „бежи“ из Француске!

Један од најбоље плаћених француских глумаца – Жерар Депардје, који се преселио у Белгију како не би плаћао огроман порез у својој земљи, одлучио је да дефинитивно „раскрсти“ са Француском – продаје велелепну вилу из 19. века у елитном делу Париза, процењену на око 50 милиона евра. Француски премијер Депардјеов потез оценио као јадан.

Француски глумац Жерар Депардје који се преселио у Белгију, како би избегао плаћање пореза у својој земљи, одлучио је да прода вилу у Паризу, објавила је организација „Данијел Фео" која се бави трговином луксузним некретнинама.

Вила се налази у угледном париском кварту Сен Жермен де Пре, веома популарном међу уметницима.

Како пише у огласу, реч је о 1.800 квадратних метара стамбеног простора, који обухвата вилу „Шамбон" из 19. века, уписану међу историјске споменике.

Цена није наведена, али лист Паризијен помиње суму од око 50 милиона евра.

Депардје, један од најбоље плаћених француских глумаца, однедавно живи у Нешину, белгијском месту у близини границе са Француском.

Иначе, француске власти планирају да 2013. године уведу порез од 75 одсто за богате, чији су годишњи приходи већи од милион евра.

Селидбу Депардјеа у Белгију, француски премијер Жан-Марк Еро оценио је као јадну и непатриотску и жестоко је искритиковао оне који се селе из земље због пореза.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара